Armani Hotell Dubai


Fakta om hotellet

AddressArmani Hotel Dubai Burj Khalifa Tower, Dubai 888333, United Arab Emirates
Longitude55.274331
Latitude25.198042
BOKA RUM

Om hotellet

Armani Hotell Dubai

Det är inte svårt att förstå varför Armani Hotell Dubai har blivit en succé.
När en av världens mest berömda mode designers får ta sig ann världens högsta byggnad så kan du vara säker på att hotellet kommer att väcka uppmärksamhet.

Dubai är en stad där lyx och pengar finns i överflöd, något du definitivt kommer märka när du checkar in på detta luxuösa hotell. Här finns inget smaklöst bling bling, på Armani Hotell är det bara hög standard och design som gäller.

Giorgio Armani sa själv vid invigningen av hotellet: ”Igår när jag kom hit och såg hotellet kände jag mig väldigt emotionell… Att jobba med mig är inte alltid lätt – jag tror att alla skulle hålla med – eftersom jag har väldigt höga standards.”

Giorgio Armani slöt 2004 ett avtal med Emaar Properties att bygga sju lyxhotell för vilka Armani själv blev chef över all interiördesign. De två hotell som är färdigbyggda är Armani Hotel Dubai och Armani Hotel Milano.

 

Armani Hotel Burj Khalifa – Design, rum och interiör

Armani Hotell Dubai ligger i världens högsta byggnad Burj Khalifa och har 166 hotellrum och bara en bit från byggnaden finns även 144 Armani-residens.

Hotellet har en avslappnad atmosfär, maskulin design med jordnära och neutrala färgtoner. Möbler och bekvämligheter, både i gemensamma utrymmen och i rummen, är specialtillverkade och kommer från Armanis egen design line från hem- och interiördelen av Armani – Casa.

Du väljer mellan åtta olika typer av rum. Det eleganta deluxe-rummet på 45 kvadratmeter är det minsta, vilket i själva verken inte är speciellt litet, men i jämförelse med den lyxiga Dubai-sviten på 390 kvadratmeter, designad av Armani personligen, är 45 kvadratmeter ”litet”. Som alltid blir utsikten bättre ju högre upp du kommer och den lyxiga sviten erbjuder en fantastisk vy över både öken, stad och persiska viken.

 

Njut av härliga restauranger och fantastisk utsikt

Under din vistelse på Armani Hotell Dubai bör du försäkra dig om att du tar del av allt som både hotellet i sig, men även byggnaden Burj Khalifa, har att erbjuda. Inled med en cocktail i lobbybaren följt av middag i en av byggnadens åtta restauranger och glöm inte att spana in Armanis signaturdesign. Ta hissen upp till 123a våningen och baren Atmosphere där du kan njuta av utsikten över ett glas champagne. Skål för lyx!

 

Hur du tar dig till Armani Hotell Dubai

Armani ligger en halvtimmes biltur från den internationella flygplatsen.
Kontakta hotellet förre ankomst om du önskar arrangera transfer från flygplatsen.

 

Armani Hotell Dubai - Boutique hotell i Dubai

Läge
Rumstyper

ARMANI DELUXE ROOM

Armani Classic är ett kompakt rum som mäter 45 kvadratmeter. Njut av en kingsize-säng, badrum med både dusch och badkar plus en större hall med garderob och ett elegant vardagsrum. En 40-tums platt-TV med LCD-skärm, DVD-spelare, interiör designad av Giorgo-Armani, minibar, och kaffemaskin är några av de bekvämligheter som ingår i detta rum.

ARMANI CLASSIC ROOM

Armani Classic är ett stort rum som mäter 70 kvadratmeter. Njut av en kingsize-säng, badrum med både dusch och badkar plus en större hall med garderob och ett elegant vardagsrum. En 40-tums platt-TV med LCD-skärm, DVD-spelare, interiör designad av Giorgo-Armani, minibar, och kaffemaskin är några av de bekvämligheter som ingår i detta rum.

ARMANI FOUNTAIN SUITE

Armani Classic är ett stort rum som mäter 70 kvadratmeter. Boka Fountain Suite'en på Armani Hotel om du vill ha en lyxig vistelse i Dubai. Från det 80 kvadratmeter stora rummet har du en fantastisk utsikt över Dubai-fontänen. Suiten inkluderar en entré med toalett, vardagsrum, ett stort sovrum med en kingsize-säng och badrum med både dusch och badkar. En 40-tums platt-TV med LCD-skärm, DVD-spelare, interiör designad av Giorgo-Armani, minibar, och kaffemaskin är några av de bekvämligheter som ingår i detta rum.

Om staden

DUBAI

Det magiska Dubai är den största stad i Förenade Arabemiraten. Den har på bara 20 år utvecklats från en öken till en av världens mest attraktiva städer. Här finns allt! Stränder, hotell, köpcentrum och restauranger i överflöd.

Läs mer