Caro Hotell Valencia


Fakta om hotellet

AddressCaro Hotell Valencia, Calle del Almirante 14, Valencia 46003, Spain
Longitude-0.372023
Latitude39.476155
BOKA RUM

Om hotellet

Caro Hotell Valencia – från Palats till Boutique Hotell

I vackra Valencia ligger Hotell Caro. Detta unika boutique hotell är uppbyggt på material från olika historiska epoker och skulle faktiskt kunna beskrivas som ett historiskt lapptäcke. Hotellet, som en gång i tiden var ett palats för Markisen av Caro, är idag en modern tillflyktsplats med en fascinerande atmosfär och en spännande historia.

Det tog hela tre år att renovera och restaurerar det gamla palatset från 1400-talet till vad som idag är Hotell Caro. Hotellet består av återvunnit material från byggnader från olika tidsepoker där en del av detta historiska material är integrerat i hotellbyggnaden medan en del är utställt som konst för besökarna att beundra.

Från rummen såväl från hotellets gemensamma utrymmen kan du beskåda den gamla försvarsmuren som under 1200-talet var en del av den Arabiska stad som då låg här. Olika historier och epoker gör sig ständigt påminda under din vistelse på detta boutique hotell. Hotellfasaden är från 1800-talet och en del av mosaiken som smyckar delar av hotellet är så gammal som från 200 år f.Kr och  hämtad från en vacker villa i närheten. Denna blandning av historiska fragment som integrerats i byggnaden bildar en komplex och autentiska känsla som ständigt gör sig påmind under din vistelse här.

 

Boutique Hotell Caro – Nutid and Modernitet

Förutom de historiska aspekter som Caro Hotell Valencia representerar är det också ett högst modernt hotell. Hotellet har en modern och trendig interiör, designad av den prisbelönta designern Francesc Rife. Med enkla och geometriska linjer framhäver interiören de gamla väggarna och strukturerna vilket ger hotellet en känsla av värme.

 

Rum och sviter

Hotell Caro har 26 rum, vart och ett unika på sitt eget sätt. Med sina historiska inslag i kombination med den moderna interiören skapas ett vacker möte mellan nuet och det förflutna. Samtliga rum är ljusa och trivsamma men för dig som önskar en extra ordinär upplevelse är Junior sviten “Arabic Tower” att föredra, eller varför inte boka in dig i ”Marquis Suite”, en före detta balsal med vackra rokoko dekorationer.

 

Bar och restauranger

I Meta Bar, belägen uppe på hotellets terrass, avnjuter du en god kopp kaffe eller en cocktail. På bottenvåningen finner du restaurangen Alma del Temple – Själens Tempel. Hotellet har även ett bibliotek där du utan problem kan spendera ett par timmar och vältra dig i ett välsorterat utbudet av litteratur, eller helt enkelt bara koppla av i den fantastiska miljön.

 

Hitta till Caro Hotell Valencia

Hotell Caro Valencia är centralt beläget i området Seu-Xerea. För dig som är intresserade av att se mer historiska byggnader så ligger Katedralen och Basilica de la Virgin endast 200 meter bort. I närheten finner du även Plaza de la Virgin, Plaza Redonda och Plaza de la Reina. När du känner dig redo för lite miljöombyte finner du hamnområdet, finansdistriktet och shoppingdistriktet endast en kort promenad bort.

 

Junior Suite Caro Hotell Valencia

Läge
Rumstyper

DUBBELRUM

Dubbelrummen är hotellets enklaste rum. Dessa bekväma rum mäter 23 kvadratmeter och är perfekta för dig som söker ett lugnt och funktionellt boende. Samtliga rum har bekvämligheter som TV, gratis Wifi, minibar, luftkonditionering, dusch eller badkar.

SUPERIOR

Superiorrummen på Hotel Caro är ljusa och stilfulla och mäter ungefär 28-35 kvadratmeter. Rummen har en minimalistisk och modern design med originaldetaljer och är utrustade med bekvämligheter som TV, gratis Wifi, värdeskåp, minibar, air conditioning, dusch eller badkar.

EXKLUSIVA RUM ("SPECIALRUM")

Hotel Caro har åtta exklusiva rum, så kallade special rum. Dessa rum är ungefär 50 kvadratmeter stora där varje rum är unikt med modern design och orginaldetaljer från det gamla palatset. Samtliga rum har bekvämligheter som TV, gratis Wifi, minibar, luftkonditionering, dusch eller badkar.

JUNIOR SVIT - THE ARABIC TOWER


På Hotell Caro finns endast en junior svit - The Arabic Tower - Det Arabiska Tornet. Detta är vad som förr var palatsets torn. Här har det ursprungliga entrévalvet och träbjälkar bevarats och interiören är ljus och har modern design. Sviten är ungefär 54 kvadratmeter stor och har bland annat en soffa, en klädkammare och en uteplats. Rummet har bekvämligheter som TV, gratis Wifi, minibar, air conditioning, dusch eller badkar.

MARQUIS SVIT

Vad som en gång var palatsets stora balsal och tearum, är idag en elegant och lyxig svit med rokoko design och takmålningar. Sviten har fått namnet Marquis sviten och är Hotell Cros paradrum. Sviten mäter hela 80 kvadratmeter och ett eget vardagsrum och privat balkong är bara några av de bekvämligheterna du kan avnjuta när du bokar denna spektakulära svit. Rummet har bekvämligheter som TV, gratis Wifi, värdeskåp, minibar, air conditioning, dusch eller badkar.

Om staden

VALENCIA

Valencia en härlig stad i östra Spanien. Staden är känd för paella, en maträtt som bestående av ris, grönsaker, skaldjur eller kött och härlig kryddning. Det finns också en amerikansk apelsinsort som heter Valencia, som faktiskt är en referens till de goda apelsinerna i området runt staden. Förutom god mat och frukt kan man i Valencia njuta av ett färgstarkt nattliv och Spaniens vackra stränder.

Läs mer