Conservatorium Amsterdam


Fakta om hotellet

AddressVan Baerlestraat 27, Oud Zuid, 1071 Amsterdam, Netherlands
Longitude4.878676
Latitude52.358640
BOKA RUM

Om hotellet

Conservatorium Amsterdam – ett stilrent designhotell i Amsterdam

I hjärtat av Amsterdam, i närheten av berömda museer och de välkända designer – och-  mode distrikten Van Baerlestraat och P.C. Hoofstraat, finner du det exklusiva boutique hotellet Conservatorium Amsterdam.

Byggnaden som hotellet ligger i huserades tidigare av Sweelinck music conservatorium och byggdes i slutet av 1800-talet av den holländska arkitekten Daniel Knuttel åt Rijkspostspaarbanken. Hundra år senare tog den italienske inredningsdesignen Piero Lissoni, känd för sin rena, moderna design, förkärlek till skuggor, ljus och skarpa linjer, över byggnaden och gav den en ny och fräsch renovering i vad som idag är det magnifika designhotellet Conservatorium Amsterdam.

Lissoni ville skapa en plats där människor kunde uppleva både fantastisk design men samtidigt känna sig välkomna och hemma och menar själv att ”Hotellets sofistikerade enkelhet föddes ur förhoppningen om att skapa en personlig atmosfär där gäster och besökare omedelbart kunde känna sig hemma”
Eftersom byggnaden ursprungligen skapades som en bankbyggnad är rummen stora och rymliga. Många av rummen är designade till vackra duplex sviter, rymlig och luftiga med sin fantastiska takhöjd. Hotellet erbjuder ett par mindre rum men övervägande av hotellets rum är relativt stora med ytor från 30 upp till 170 kvadratmeter.
De stora fönstren bistår rummen med ett fantastiskt naturligt ljus och tillsammans med den pompösa strukturen och detaljer som grova träbjälkar skapas en imponerande atmosfär.

 

Conservatorium Spa – Holistic Wellbeing Retreat

Under din vistelse på Conservatorium Amsterdam får du inte missa att skämma bort dig ordentligt och njuta av det 1000 kvadratmeter stora ” Holistic Wellbeing Retreat” vid namn Akasha. Detta lyxiga spa-utrymme är indelat i fyra delar som vart och ett representerar ett av de fyra elementen.

Vatten - Vattenelementet representerar det stora spar. Här kan du bland annat avnjuta en härlig aromaterapi till avkopplande musik!

Eld - Här finner du gymmet där du kan träna på egen hand eller i grupp.

Jord - I loungen som representeras av elementet jord kan du avnjuta organiska snacks och goda drycker.

Luft - Luft representerar platsen där du kan koppla av genom yoga, tai-chi, pilates eller mediterande.

Tillsammans med Akasha’s långa och ståtliga pool,  ger dessa fyra element dig alla verktyg du behöver för att finna inre balans och harmoni under ditt besök på Conservatorium Amsterdam.

När du känner dig klar med avkopplingen på hotellet kan du bege dig ut i den romantiska staden där det förflutna och nuet går hand i hand. Promenera längs smala kanaler, avnjut den moderna arkitekturen och den fashionabla designen som staden gjort sig känd för. Njut och fascineras av de gamla husen med historier som sträcker sig århundraden tillbaka i tiden, det ena mer krokigt än det andra.
Nederländerna tillverkar en hel del fantastik öl och Amsterdam har en mängd härliga barer med varm atmosfär och kall öl som bara väntar på dig.

 

Så tar du dig till Conservatorium designhotell Amsterdam

Conservatorium Hotel linger alldeles i närheten av Museumplein i Amsterdam. Du tar dig enkelt med taxi till hotellet från Shiphol Airport, en kort resa som tar ungefär 25 minuter. Hotellet erbjuder även en hämtningsservice från flygplatsen men glöm inte att kontakta dem i förväg.

Du kan även enkelt ta bussen från flygplasten genom att ta bussen med nummer 197. Det går även att ta tåget till stationen Zuid i Amsterdam. Därifrån tar du sedan spårvagn nummer 5 och hoppas av på Van Baerlestraat.

Det vackra Conservatorium Amsterdam - designhotell Amsterdam

 

designhotell Amsterdam - modernt designade Conservatorium Amsterdam

Läge
Rumstyper

SUPERIOR SINGLE

Hotellets enkelrum, så kallade Superior single rooms, är mysiga enkelrum på 25-30 kvadratmeter. Dessa bekväma rum är utrustade med en mindre arbetsplats samt en dubbelsäng. Rumsfaciliteterna inkluderar platt-TV och kabeltv, telefon, radio, värdeskåp för laptop och värdeskåpsbox, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, te / kaffekokare, väckarklocka och skrivbord. Alla rum har gratis WiFi.  

SUPERIOR DUPLEX

Hotellets Superior Duplex Rum är rymliga rum på 30-35 m². Koppla av i rummest soffgrupp eller den stora dubbelsängen. I badrummet kan du njuta av en härlig reng-dusch. Rummet är även utrustat med bekvämligheter som platt-TV med kabel kanaler, en telefon, radio, ett värdeskåp för laptop och andra värdesaker, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, en vattenkokare, väckarklocka och ett skrivbord. Samtliga rum har fritt WiFi.    

DELUXE DUBBELRUM

Delux dubbelrummen är rymliga rum på 35-40 kvadratmeter med en stor och härlig dubbelsäng. Rumsfaciliteterna inkluderar platt-TV och kabeltv, telefon, radio, värdeskåp för laptop och värdeskåpsbox, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, te / kaffekokare, väckarklocka och skrivbord. Alla rum har gratis WiFi.

DELUXE DUPLEX

Deluxe Duplex rumen är modernt inredda och rymliga rum. Rummen mäter mellan 35-45 kvadratmeter och är utrustade med en bekväm dubbelsäng. Rumsfaciliteterna inkluderar platt-TV och kabeltv, telefon, radio, värdeskåp för laptop och värdeskåpsbox, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, te / kaffekokare, väckarklocka och skrivbord. Alla rum har gratis WiFi.

JUNIOR SVIT

Junior sviten är en vacker svit. Sviten är 52 kvadratmeter stor med ett stort badrum och en extra stor bubbelsäng. Vissa av juniorsviterna har även en "walk-in-closet". Rumsfaciliteterna inkluderar platt-TV och kabeltv, telefon, radio, värdeskåp för laptop och värdeskåpsbox, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, te / kaffekokare, väckarklocka och skrivbord. Alla rum har gratis WiFi.

GRAND DUPLEX SVIT

Grand Duplex sviten är en designad svit som mäter 55-64 kvadratmeter. Rumsfaciliteterna inkluderar platt-TV och kabeltv, telefon, radio, värdeskåp för laptop och värdeskåpsbox, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, te / kaffekokare, väckarklocka och skrivbord. Alla rum har gratis WiFi.

ROYAL DUPLEX SVIT

Den kungliga duplex sviten är både luftig och rymlig med hela 72 kvadratmeter. Under din vistelse i denna lyxiga svit avnjuter du bekvämligheter som en extra stor säng och två badrum. I det större av badrummen finner du ett härligt badkar och separat dusch. I det andra badrummet kan du njuta av en härlig regndusch. Rumsfaciliteterna inkluderar platt-TV och kabeltv, telefon, radio, värdeskåp för laptop och värdeskåpsbox, luftkonditionering, strykjärn, hårtork, minibar, te / kaffekokare, väckarklocka och skrivbord. Alla rum har gratis WiFi.  

Om staden

AMSTERDAM

Amsterdam en av de mest romantiska städerna i Europa och ett perfekt resmål för en weekendresa. Här kan du njuta av allt från shopping, ett rikt uteliv, mängder av museum, konst och arkitektur.

Läs mer