Hotel Americano New York


Fakta om hotellet

AddressHotel Americano 518 W 27th St New York NY, 10001 United States of America
Longitude-74.003493
Latitude40.750457
BOKA RUM

Om hotellet

Hotel Americano New York – minimalistiskt och modernt boutique hotell i NYC

 

Hotel Americano New York är ett av Manhattans mest banbrytande hotell och ett helt unikt boutique hotell i New York. Byggnaden, som förr var ett garage, har fortfarande en grov och industriell känsla men med en varm lation touch. Detta perfekt boende för dig som besöker staden som aldrig sover och som är ute efter ett boende som har det där lilla extra.

 

Detta nio våningar höga boutique hotell byggdes 2011 och är designat av den mexikanska arkitekten Enrique Norten. Hotellet ägs av de mexikanska entreprenörerna Moises Micha and Carlos Couturier från Grupo Habita.

 

Byggnaden har en perforerad metallbeklädd fasad och en interiör som andas Urban Ryokan. Med svart och vitt som bas och med en avskalad design av rena linjer och material som betong och mjuka träslag lyckas interiören med att skapa ett spännande möte mellan skön zen atmosfär och inspirerande puls.

 

Hotellets samtliga 56 rum har japanskinspirerade sängar med träram eller upphöjda så kallade plattformsängar. Besöker du detta boutique hotell under vintern se till att be om ett rum med en mysig öppen spis!
Det fyrstjärninga hotellet Americano New York ligger i Chelsea, i närheten av Penn Station och Hudson floden, omgivet av konstgallerier och härliga butiker. Du utforskar enkelt det trendiga området på cykel. Be om att få låna någon av gästcyklana som finns på hotellet.

 

Ät, drick och njut på Hotel Americanos takbar

Blir du hungrig kan du enkelt beställa room service från iPaden som finns på rummet och få det levererat i en bento låda. Känner du dig mer social kan du istället bege dig ner till restaurangen och avnjuta fransk mat med latinamerikanska influenser.

 

Befinner du dig på Hotel Americano under sommaren och är i behov av att svalka av dig tar du bara hissen upp till hotellets egen takbar, La Piscine. Här kan du koppla av och svalka dig med nått gott att dricka.

Under sommaren har även restaurangen The Mediterranean grill öppet. Här njuter du av både härlig barbecue och goda drinkar till en magnifik utsikt över Manhattan.

 

PS, missa inte den gömda privata loungen El Privado i källaren.

 

Hotel Americano - Den underbara poolen på Hotell Americano i New York

Hotel Americano - Middag med utsikt från Hotell Americano - designhotell i New York

Grupo Habita

Hotel Americano New York är en del av Grupo Habita, en hotellkedja med utvalda boutiquehotell och designhotell.

 

De 11 andra hotellen som Grupo Habita har är följande :
Hotel Habita, Mexico City
Condesa DF, Mexico City
Hotel Distrito Capital, Mexico City
Downtown Mexico, Mexico City
Downtown Beds, Mexico City
Hotel Deseo, Playa del Carmen
Endémico, Baja California
Azúcar, Veracruz
Maison Couturier, Veracruz
La Purificadora, Puebla
Habita MTY, Monterrey
Boca Chica, Acapulco
Hotel Escondido, Puerto Escondido

Läge
Rumstyper

UPTOWN STUDIO

I rummet Uptown Studio kan du vila upp dig i en extra stor dubbelsäng med härligt duntäcke och sängkläder av hög kvalité. Rummet är utrustat med mörkläggande gardinerna som ger dig alla förutsättningar för en god natts sömn. Känner du inte för att lämna detta härlig rum kan du istället stanna i sängen och titta på din 40 tums LCD TV med kabelkanaler celler surfa på hotellets kostnadsfria WiFi. Hotel Americanos rum Uptown Studio har även en minibar och i badrummet finner du både tofflor, badrockar och lyxiga toalettartiklar. Rummet har även luftkonditionering och ett värdeskåp. Rummet är rökfritt.

DOWNTOWN KING

I rummet Downtown King kan du vila upp dig i en extra stor dubbelsäng med härligt duntäcke och sängkläder av hög kvalité. Detta tillsammans med rummets mörkläggande gardinerna ger dig alla förutsättningar för en god natts sömn. Känner du inte för att lämna detta härlig rum kan du istället stanna i sängen och titta på din 40 tums LCD TV med kabelkanaler eller surfa på hotellets kostnadsfria WiFi. Hotel Americanos rum Downtown King har även en minibar och i badrummet finner du både tofflor, badrockar och lyxiga toalettartiklar. Rummet har även luftkonditionering och ett värdeskåp. Rummet är rökfritt.

UPTOWN QUEEN

I rummet Uptown Queen kan du vila upp dig i en extra stor dubbelsäng med härligt duntäcke och sängkläder av hög kvalité. Rummet är utrustat med mörkläggande gardinerna som ger dig alla förutsättningar för en god natts sömn. Känner du inte för att lämna detta härlig rum kan du istället stanna i sängen och titta på din 40 tums LCD TV med kabelkanaler eller surfa på hotellets kostnadsfria WiFi. Hotel Americanos rum Uptown Queen har även en minibar och i badrummet finner du både tofflor, badrockar och lyxiga toalettartiklar. Rummet har även luftkonditionering och ett värdeskåp. Rummet är rökfritt.

Om staden

NEW YORK CITY

New York City, i den fantastiska delstaten New York, är en stad fylld av kultur och nöjen och det finns massor av saker att göra i staden som även kallas The Big Apple. Med allt från ett årligt maraton med mer än 35 000 löpare till ett antal häpnadsväckande högtidsevenemang finns det alltid saker att se och göra under din tid här.

Läs mer