Hotell Daniel Vienna


Fakta om hotellet

AddressHotel Daniel Vienna Landstraßer Gürtel 5 Vienna 1030 Austria
Longitude16.383988
Latitude48.188999
BOKA RUM

Om hotellet

Hotell Daniel Vienna – ett prisvärt boutique hotell i Wien

 

Daniel Vienna är ett urbant och charmigt boutique hotel i vackra Wien.
Detta prisvärda designhotell erbjuder 116 ljusa och bekväma rum. Några av rummen skryter med en fantastisk utsikt medan andra erbjuder den ovanliga möjligheten att få spendera natten i en hängmatta. Söker du en verkligt extraordinär hotellupplevelse bör du boka in dig i ”the american original Airstream trailer” från 1952.

Runt om hotellet sträcker sig en vacker trädgård full av blommor, grönsaker och annan grönska. Inte nog med att du kan njuta av trädgårdens vackra natur, i hotellets bageri får du även chansen av smaka på dessa egenodlade godsaker. Bageriet är hotellets hjärta och här kan du njuta av en frukost buffé, ta med dig nått på vägen eller sitta ner och äta en god middag.

På taket bor bin vars honung du kan avnjuta vid frukosten i bageriet. I The Daniel shop kan du även handla med dig en burk av denna söta sirap hem. Här kan du också handla designer föremål och kläder.

 

Attraktioner nära Hotell Daniel Vienna

Boutique hotel Daniel Vienna ligger i centrala Wien, nära den Botaniska trädgården, den schweiziska trädgården och Wiens universitet. Från hotellet har du nära till många av Wiens turistattraktioner. Vill du se ännu mer av Wien kan du hyra en vespa eller en cykel på hotellet och ge dig ut på en spännande upptäcksfärd i den vackra staden.

 

Hotel Daniel Graz

Daniel Vienna skapades av Florian Weitzer som även står bakom systerhotellet hotel Daniel Graz. Byggnaden designades av Georg Lippert 1962 och inne på hotellet kan du njuta av verk från kända designers såsom Erwin Wurm.

 

Så hittar du till Hotell Daniel Vienna

Hotell Daniel Vienna ligger endast 15 minuters bilfärd från flygplatsen Vienna Schwechat. Du kan enkelt hyra en bil på flygplatsen eller ta en taxi om du hellre vill det.

Vill du hellre ta CAT-tåget (City Airport Train) går du till stationen Wien Mitte. Därifrån tar du sedan spårvagnen ”O” och hoppar av på stoppet Fasangasse som endast är ett par meter från hotellet.

 

Hotel Daniel Vienna the Bakery and Lobby - Hotell Wien

 

Food at Hotel Daniel Vienna - Boutique Hotell Wien

 

Boutique Hotell Wien - Hotel Daniel Vienna - the Trailer

Läge
Rumstyper

STANDARD - SMART

Standardrummen på hotell Daniel Vienna kallas Smart, Smart som i allt du kan tänkas behöva till ett billigt pris. Smart rummet är 16 kvadratmeter stort och har en dubbelsäng bäddad med kvalitetsängkläder. I badrummet finner du en dusch med regnmunstycke och hårtork. Rummet har även en platt Tv med satelitkanaler, trådlöst internet, luftkonditionering och värdeskåp. Smartrummen är helt rökfria.

EXKLUSIVA RUMMET - PANORAMA

I Panorama rummet kan du, likt dess namn antyder, njuta av utsikten från två panoramafönster. Att du kan göra det från din egen private hängmatta gör upplevelsen än mer avkopplande. Rummet är 22 kvadratmeter stort och har en dubbelsäng bäddad med kvalitetsängkläder. Börja morgonen med en härlig regndusch i det private badrummet för bästa möjliga start på dagen. Övriga bekvämligheter som erbjuds på rummet är hårtork, 40 tums plattTV med satelitkanaler, trådlöst internet, luftkonditionering, värdeskåp. Spjälsängar finns vid efterfrågan. Det exklusiva rummet Panorama är rökfritt.

SUPERIOR - HAMMOCK

Hammock är Hotell Daniel Vienna näst största rum. Rummet har en härlig hängmatta, därav namnet, som du kan koppla av i. Hammock rummet mäter 26 kvadratmeter och har en dubbelsäng bäddad med kvalitetsängkläder. Njut av en härlig regndusch i det private badrummet för bästa möjliga start på dagen. Övriga bekvämligheter som erbjuds på rummet är hårtork, 40 tums plattTV med satelitkanaler, trådlöst internet, luftkonditionering, värdeskåp. Spjälsängar finns vid efterfrågan. Detta exklusiva rum är rökfritt.

SVIT - BELVEDERE

Den rymmliga sviten Belvedere är Hotell Daniel Viennas största rum.     Sviten är 40 kvadratmeter och perfekt för en romantisk övernattning. En skön säng bäddad med sängklder av hög kvalité och vacker utsikt överSchloss Belvedere är bara några av sakerna du kan njuta av i denna svit . Dusch med regnfunktion, hårtork, 40 tums plattTV med satelitkanaler, trådlöst internet, luftkonditionering, värdeskåp finns även för att göra din vistelse så bra som möjligt.    

Om staden

WIEN

Wien är Österrikes huvudstad och största stad och anses vara en av världens absolut bästa städer att bo i. Den är bland annat känd för klassisk musik, barockarkitektur och som Sigmund Freuds hemstad vilket har bidragit till dess smeknamn ”drömmarnas stad”. Här kan du besöka allt från världens äldsta zoo till flera operahus i toppklass.

Läs mer