Michelinrestauranger

Michelin Guide – Krydda semestern med ett besök på en stjärnbelönad Michelin Restaurang

Låt din kulinariska nyfikenhet visa vägen till nya platser och städer. Bjud dina smaklökar på fabulösa, smakrika, kreativa och superba sensationer under resans gång med hjälp av vår Michelin Guide!

Guide Michelin är en av världens högst ansedda restaurangguider med noggrant utvalda restauranger där maten betygsätts med hjälp av stjärnor. Att belönas med en eller flera stjärnor av Michelin räknas idag som en av de finaste utmärkelserna man kan få i restaurangvärlden.

Redan 1900 kom den första Michelin guide ut på initiativ av däcktillverkaren Michelin i Frankrike. Man hoppades att få de nyblivna bilägarna att resa ut på landsbygden och på så vis slita mer på sina däck och vidare behöva köpa nya. Guiden är idag en av världens mest kända restaurangguider med över 100 år av restaurangtips i bagaget. Det var dock först på 30-talet som systemet med stjärnor infördes, ett system som håller än idag och där rankningen ser ut som följande:

 

Tre stjärnor i Guide Michelin betyder att en restaurang är ”värd en resa i sig”,

Två stjärnor betyder att restaurangen är ”värd en omväg”

En stjärna betyder att det är en ”exceptionellt bra restaurang i sin kategori”.

 

Quick facts

Matching countries0
Matching destinations94
HONG KONG

Michelin Guide Hong KongMichelin har delat ut stjärnor i Hong Kong sedan 2009 och det finns idag en hel drös av stjärnbeströdda restauranger i staden. Hong Kong är dessutom en av få städer där du kan luncha eller dinera på en stjärnrestaurang för runt 100-lappen.

Två exempel på prisvärda restauranger är Yat Lok och Kam's Roast Goose (en stjärna var) som serverar traditionell kantonesiska rätter. Välj bland över 60 olika restauranger med allt från en stjärna upp till full pott av tre stjärnor. En av de restauranger som belönats med hela tre prestigefulla stjärnor är Lung King Heen. Restaurangen serverar kinesiska rätter och är faktiskt den första inom sin kategori (kinesiska rätter) i hela världen att ta hem full pott av tre Michelin stjärnor.

Här finner du en komplett lista på alla Hong Kongs Michelinrestauranger.

Läs mer om Hong Kong

PARIS

Michelin Guide Paris

Det faller praktiskt taget ett stjärnregn av Michelinstjärnor över Paris. Med närmare hundra restauranger med Michelin stjärnstatus är Paris en av de städerna i världen med mest stjärnrestauranger.

Tre Michelinstjärnor ***

Le Meurice Alain Ducasse, En av stadens mest exklusiva restauranger är Le Meurice Alain Ducasse, belönad med tre stjärnor. Lyxigt inredd och med service av högsta klass lever Le Meurice Alain Ducasse till alla förväntningar man har av en fransk lyxrestaurang, och då har vi inte ens börjat diskutera maten. Maten tillagas på absolut finaste råvaror och rätterna serveras i nya varianter av klassiska rätter. Magnifikt från början till slut.

Två Michelinstjärnor **

L'Atelier De Joël Robuchon - St-Germain Detta är en modern restaurang som näst inpå är ett måste. Med två stjärnor i bagaget serveras här kreativa rätter vid den långa bardisken där gästerna radas upp på höga stolar och med strålkastare som lyser upp varje talrik som placeras på bardisken.

En Michelinstjärna *

Sola Är du ute efter något mer prisvänligt för plånboken med fortfarande vill kunna skryta med ett besök på en Michelin restaurang i Paris kan du bege dig till Sola. Restaurangen har belönats med en stjärna och ligger vackert med utsikt över Notre Dame. Här kombineras japanska och franska smaker och rätter på ett skickligt sätt vilket resulterar i smakrika kreationer. Restaurangen erbjuder även lunch till ett reducerat pris.

Vill du veta mer om Paris stora utbud av Michelin restauranger kan du besöka Michelins hemsida där du hittar en fullständig lista av alla restauranger. Du hittar sidan här.

Läs mer om Paris

LONDON

Michelin Guide LondonLondon har, som sig bör, ett stort utbud på över 60 stycken stjärnbeströdda Michelin restauranger. Två av dessa är Alain Ducasse At The Dorchester och Gordon Ramsay som båda tilldelats full pott av Michelin med hela tre stjärnor.

Tre Michlinstjärnor ***

Alain Ducasse At The Dorchester Detta är en extravagant och lyxig restaurang som i den eleganta matsalen serverar modern mat och välbalanserade kreationer.

Gordon Ramsay På Stjärnkocken och TV- profilen Gordon Ramsay’s flaggskepp till restaurang kan du njut av elegant och något vågad matlagning i världsklass.

Två Michelinstjärnor **

Hibiscus är en av huvudstadens restauranger som tilldelats två stjärnor. Här kan du välja mellan en 3, 6 eller 8 rättersmeny men du vet aldrig vilka rätter du kommer få framför dig för det väljer köket. Vad du säkert vet däremot är att maten du kommer få framför dig är innovativ, innehåller olika smakkombinationer och texturer och är omsorgsfullt tillagad på finaste råvaror.

Greenhouse Här bjuds du in till en kulinarisk upplevelse av välbalanserad och innovativ matlagning som andas friskhet. Utöver den fantastiska maten kan du välja på ett utomordentligt utbud av fina viner.

En Michelinstjärna *

Umu Umu har en stilren och diskret interiör. Här kan du välja mellan stort utbus av japanska rätter och 160 olika sorters sake. Som om detta inte var nog så finns det även en sushibar i mitten av restaurangen.

Lima En av Londons kanske mest prisvärda Michelinrestauranger är Lima. Lima är den typen av restaurang som får dig att känna dig levande och glad, både innan och efter du njutit av restaurangens fantastiska drink Pisco Sours. Njut av den smakfulla och färgsprakande perudiska maten som serveras i en både rolig och avslappnande miljö.

Utöver ovan nämnda restauranger finns det ett femtiotal Stjärnbeströdda Michelin restauranger till i huvudstaden. Vill du ha mer information om dessa kan du besöka Michelins hemsida som du finner här. Smaklig Spis!

Läs mer om London

STOCKHOLM

Michelin Guide StockholmEn Michslinstjärna *

Operakällarn
I den historiska operakällaren finner du denna Michelinrestaurang. Här serveras du klassiksa rätter i den vackra matsalen med högt till tak och vackra smides detaljer i trä från 1800-talet.

Mathias Dahlgren- Matboden I härlig atmosvär och i stilfulla designermöbler väljer du fritt från den moderna, dock ständigt växlande, menyn som kan förändras så ofta som två gånger om dagen. Varje rätt förbereds och serveas inom sju minuter från det att du beställt den.

Ekstedt Tillhör du skara som älskar grillat så skall du definitivt boka in ett besök på Ekstedt. I detta avkopplande, dock väldigt professionella brasserie tillagas rätterna över en öppen vedeldad spis vilket ger rätterna en härlig och speciellt smak.

Gastrologik Här ligger fockus på svenska råvaror av högsta kvalitet som förvandlas till innovatiova och smkarika kreationer av de talangfulla kockarna.

Volt I denna restaurang med en härligt välkomnande känsla över sig njuter du av rätter bestående av distingta och djärva smaker, baserad på ekologiska råvaror.

Espteranto I denna gamla teater, ombyggd till restaurang, möter det svenska köket det asiatiska och resultatet är magiskt. Förvänta dig inget annat än kreativa och smakrika rätter serverade av ett professionellt serviceteam.

Två Michelinstjärnor ** Frantzén Endast en eklusiv skara på 23 personer serveras här varje kväll. Har du turen att få vara en av dessa kan du förvänta dig kreativ rätter tillagade på säsongens råvaror.

Oaxen krog På denna restaurang, vacker beägen vid vattnet, kan du välja mellan 10 eller 6 rätter som hämtar sin inspiration från Nordiska matlagninskkonst. Rätterna är välkomponerade, smakrika och presenteras vacker på talriken framför dig.

Mathias Dahlgren –Matsalen I ett av staden bästa hotell finner du denna eleganta restuarang där vacker arkitekrur blandas med moderna och stilfulla möbler. Rätterna är lätta och fokuserar på texturer och natruliga smaker. Boka ”kockens bord” för en extra spännande och personlig kulinariska upplevelse.

Läs mer om Stockholm

LYON

Michelin Guide LyonLyon har ett femtontal Michelin restauranger som tilldelats stjärnor. Bara en av dessa har dock lyckats knappa hem full pott av tre stjärnor.

Tre Michelinstjärnor ***

Paul Bocuse Paul Bocuse finner du precis i utkanten av Lyon. Här lägger man vikt vid traditionell matlagning och tar mycket liten, om inte någon alls, hänsyn till de olika kulinariska trender som passerar. Här serveras bland annat fortfarande samma fantastiska tryffelsoppa som 1975. Är du inte övertygad än kan du låta de tre Michelin stjärnorna som restaurangen tilldelades första gången 1965 och har behållit sedan dess, tala för sig.

Två Michelinstjärnor **

Mère Brazier På denna restaurang med två stjärnor har man omfamnat den lokala mattraditionen och du kan förvänta dig klassiska, dock kreativa, rätter på talriken framför dig.

Le Neuvième Art Kocken här visar upp sin talang i den fantasifulla matlagningen som uppvisar härliga texturer och med smaker som gifter sig på ett fantastiskt sätt. Skicklig och oklanderlig matlagning helt enkelt.

En Michelinstjärna *

Les Trois Dômes Här serveras delikata och uppfinningsrika samansättningar baserat på fantastiska råvaror. Interiören och miljön är elegant och utöver detta erbjuds du en fantastisk utsikt över staden från restaurangen.

Au 14 Février På denna fantastiska restaurang har Frankrikes och Japans gastronomiska världar ingått en fantastisk romans och maten här är det delikata resultatet av denna romans. Så luta dig tillbaka och bara njut av en måltid full av goda överraskningar.

Les Terrasses De Lyon Här kombinerar kocken smaker till perfektion som sedan avnjuts till en nästan övernaturligt vacker panorama vy över staden från terrassen.

Utöver de två ovan nämnda finner du även La Rémanene, L’Alexandrin, Les Loges,Têtedoie, Takao Takano, Pirre Orsi,Maison Clovis, Le Gourmet de Sèze och Auberge de I’lle Barbe som också tilldelats vars en stjärna av Guide Michelin.

Läs mer om Lyon

FLORENS

Michelin Guide FlorensEn Michelinstjärna *

Ora D’Aria Rätterna på Ora D’Aria baseras huvudsakligen på Toscanska råvaror där traditionella färdigheter möter modern stil.

Winter Garden By Canio I den lyxiga miljön av vinterträdgården kan du njuta av fabulösa rätter på ett av Florens mest eleganta hotell.

Il Palagio Bland den magnifika inredningen i ett av Florens mest imponerande palats kan du avnjuta delikata och noggrant tillagade tolkningar av traditionella italienska rätter.

La Bottega del Buon Cafè Bistrot För att hitta denna gourmetpärla måste du ta dig bort från turiststråken. Maten här tillagas på högkvalitativa produkter som blir till enklare rätter, inte alltid med toscans anknytning dock.

Tre Michelinstjärnor ***

Enoteca Pinchiorri Enoteca Pinchiorri är Florens enda tre stjärniga Michelin restaurang. I denna eleganta restaurang finner du inte bara fantastisk mat utan även en legendarisk vin-lisa som skulle få vilken vinkännare som helst att dra på smilbanden. Här används Toscanska specialiteter som inspiration för att skapa fantasifulla och innovativa rätter som tillagas på ett fantastiskt skickligt sätt.

Läs mer om Florens

ROM

Michelin Guide RomEn Michelinstjärna *

Aroma Här förvandlas lokala råvaror till väldoftande och smakrika medelhavsinspirerade rätter. Från restaurangen har du en häpnadsväckande vacker vy över Colosseum och kupolen över Peterskyrkan.

Antonello Colonna I denna restaurang med öppen planlösning och väggar av transparantglas serveras du uppfinnelserika rätter som hämtar inspiration från traditionell matlagning. Maten här kommer garranterat att kittla dina smålökar

Pipero Al Rex I hotellet Rex finner du denna stjärnbellönade restaurang. Här serveras du moderna rätter, noggrant och kärlesfullt tillagade av den talanfulla och erfarne kocken. Vinlistan är lika imponerande som maten!

La Terrazza Njut av fantastisk mat och en tillika fantastisk utsikt från restaurangen La Terrazza. Här skapas kreativa mästerverk till rätter där allt från medelhavets läckerheter till mer internationella maträtter är representerade. Här kan du även njuta av delikatesser som fin kaviar.

Imàgo I matsalen med stora fönster njuter du av en panoramautsikt över Rom såväl moderna maträtter tillagade på finaste ingredienser.

Glass Hostaria I hjärtat av Trestevere finner du denna restaurang med ultra modern inredning och exemplarisk mat i form av högst moderna rätter.

Il Convivio-Troiani I hjärtat av staden historiska centrum finner du denna eleganta restaurang. Här kan du njuta av italienska rätter som risotto, pasta men även ett utbud av specialitéer från Lazio regionen.

Stazione Di Posta Njut av ett enkelt och prisvärt utbud av rätter under luncherna och ett sörre, något mer utarbetat, utbud under kvällarna på denna restaurang som även fungerar som cocktailbar.

All’Oro I denna restaurang med attraktiv designerinteriör och modern konst på väggarna njuter du av lokala rätter som förnyats och tolkats fritt av kocken. Här serveras även Brunch!

Enoteca La Torre Detta är en stilfull restaurang som serverar superb mat. I matsalen med elegant dekor, antika möbler och marmordetaljer njuter du rätter där kreativiteten fått fria tyglar och resultatet är inget annat än excellent.

Metamorfosi Med sin rena design och innovativa, stundtals komplexa, rätter är den moderna Metamorfosi en av Roms mest välkända restaurang. Acquolina Hostaria In Roma

I denna nyrenoverade restaurang i utkanten av Rom finner du ett imponerande urval av fiskbaserade aptitretare samt ett enastående urval av fisk och skaldjursrätter.

Giuda Ballerino I utkanten av Rom finner du denna restaurang. Här serveras både rätter som har en rustik och regional känsla över sig men även rätter som fokuserar på kreativitet och gourmet.

Två Michelinstjärnor **

Il Pagliaccio Denna restaurang andas modernitet och rätterna här består av innovativa kreationer av traditionella rätter och smaker.

Oliver Glowig Kockens passion för fisk och skaldjur samt förkärlek till Rom genomsyrar rätterna på ett fenomenalt sätt här. Njut av den fantastiska maten på den charmerande uteserveringen.

Tre Michelinstjärnor ***

La Pergola Detta är Roms enda restaurang med tre stjärnor. Här kombineras tysk precission med fantasi och kreativitet vilket mynnar ut i underbara kreationer med inspiration från medelhavet. Du njuter vidare av den goda maten i matsalen med en helt magisk panoramautsikt.

Läs mer om Rom

TOKYO

Michelin Guide TokyoÄr det Michelinrestauranger du är ute efter så har du hamnat helt rätt. Tokyo är nämligen den stad som lyser aldrig starkast på Michelins stjärnhimmel med allra flest Michelinrestauranger i hela världen, över 200 stycken fanatiskt! Vill du läsa mer om Tokyos alla Michelinrestauranger så hittar du dem alla här

Läs mer om Tokyo

MADRID

Michelin GuideMadridEn Michelinstjärna *

DSTAge
I denna restaurang med en urban och industriell stil och avkopplande atosvär kan du njuta av rätter där smaker från olikartade kulturer möts. Njut av spanska, mexikanska och japanska smaker i kombinationer du inte vistse fanns. La Cabra La Cabra är en avslappnad och informell restaurang som bjuder på olika smaker. Prova på traditionella rätter tillagade med finess, teknisk säkerhet och på finaste råvaror. Här finns även en härlig vinkällare som kan bokas privat.

Kabuki Wellington Här kan förutom att njuta av fantastisk japansk mat tillagad på råvaror av högsta kvalite, också njuta av såväl designer detaljer som en sushibar. Som om inte det vore nog så erbjuds här även en exklusiv sakemeny.

Albora Här kan du njuta av matlagning av högsta kvalitet baserad på säsongens råvaror. En del av rätterna kan även beställas som mindre halvportioner.

Punto Mx Här tillagas traditionella mexikanska recept med moderna tekniker och kombineras med lokala smaker i ett intressant möte mellan Spanien och Mexiko.

Kabuki PÅ denna intima och japanska restaurang med minimalistisk känsla serveras ett brett spektra av japanska rätter, däribland ett stort utbud av nigiri sushi. Se till att boka bord i förväg då restaurangen tenderar att vara fullsatt.

Två Michelinstjärnor **

La terraza del Casino På denna restaurang med två Michelinstjärnor erbjuds ett kreativ à la cate utbud från förrätt till efterätt och alla rätter däremellan. Vad du än få på talriken framför dig så kan du vara säker på att det är tillagat till perfektion. Missa inte den magiska terrassen.

El Club Allard I den eleganta interiören av denna restaurang serveras du fantastiska rätter bestående av skickligt kombinerade smaker och ingredienser, vackert presenterat på tallriken. Såväl smakerna som tekniken bakom rätterna imponerar stort!

Sergi Arola Här erbjuds gästerna två kulinariska valmöjligheter. På ovanvåningen är det gourmétema som gäller och i källaren serveras något djärvare och kreativa rätter som gästerna kan dela på så det är bara att välja vilken upplevelse du är ute efter.

Ramón Freixa Madrid Här ligger fokus på att skapa imponerande och ihållande rätter baserad på högkvalitativa råvaror. Missa inte terrassen! Santeceloni

Ett besök här är verkligen en fantastisk gastronomisk upplevelse. På denna eleganta restaurang ligger det kulinariska fokus på uppdateringen av traditionella rätter som sedan presenterad vackert och med en touch av kreativitet.

Tre Michelinstjärnor ***

DiverXO
På denna tre stjärniga Michelinrestaurang introduceras du i en värld av spännande och banbrytande kulinarisk genialitet. I den otroligt vackra moderna interiören njuter du av mat i världsklass bestående av  intensiva smaksensationer, presenterade vackert likt konstverk framför dig.

Läs mer om Madrid

NEW YORK CITY

Michelin Guide New York CityNew York har ett stort utbud av Michelinrestauranger och är faktiskt en av de städerna i världen där stjärnkrogarna duggar tätast. Du finner ett brett utbud Michelinrestauranger där allt från tre till en stjärna restauranger är representerade. Större delens av de Michelinbelönade restaurangerna finner du på Manhattan men det finns även ett par i Brooklyn och ett fåtal i Queens.

En av restaurangerna där du kan njuta av såväl fantastisk mat som otrolig lyx är Le Bernardin som belönats med tre stjärnor av Michelin och som du vidare finner i Midtown West på Manhattan.

I Brooklyn finner du även en restaurang som belönats med full pott och det är Chef’s Table at Brooklyn Fare. Slå er ner runt disken som omringar kockens arbetsstation och se när menyn av femton mindre rätter tillagas och sedan placeras framför dig. Bokning måste göras veckor i förväg.

I Queens finner du bland annat danny brown – wine bar and kitchen som belönats med en Michelin stjärna. Restaurangen erbjuder en mat- och vinupplevelse baserad på europeiska smaker från Frankrike, Spanien och Italien där traditionella europeiska rätter kryddas med nytänkande.

Är du mer nyfiken på New York Citys Michelinutbud finner du en komplett lista här.

Läs mer om New York City

CHICAGO

Michelin Guide ChicagoChicago är en av få Amerikanska städer som tilldelats Michelinstjärnor. Staden erbjuder dock ett stort utbud för alla gastronomer som är ute efter det där lilla extra under sitt restaurangbesök.

Tre Michlinstjärnor ***

Grace På denna eleganta och sofistikerade stjärnspäckade restaurang väljer du på två menyer som båda varierar beroende på säsong: Fauna, eller det vegetariska alternativet Flora. Rätterna är omsorgsfullt konstruerade och välkomponerade där örter har en central roll i smaksättningen, inte bara i dekorationen.

Alinea Alinea är en av Chicagos två restauranger som kammat hem full pott i Michelins stjärnutdelning. På Alinea är maten så mycket mer än bara mat, det är en kulinarisk teater. Under loppet av tre timmar serveras du en 20 rätters meny där varje tugga är en ny sensation och uppvisning av smaker. Restaurangens charmig och kunniga persona guidar dig genom samtliga rätter på ett fantastiskt vis och när middagen är över, välkomnas du in i köket för att träffa kocken i egen hög person.

Två Michlinstjärnor **

Sixteen Inuti i Trump International hotel på 16e våningen finner du denna kulinariska pärla. Gå genom den inglasade vinkällaren för att sen äntra den dramatiska matsalen. Här är maten mer än bara mat då varje rätt tillagas för att berätta en historia.

L2o Matsalen andas tidlös elegans. Njut av havets läckerheter av högsta kvalité som lagas till perfektion Smakerna är lika fantastiska som upplägget.

42 Grams Maten här är smart och modern och ingredienserna lämnar inget övrigt att önska. Rätterna är otroligt välbalanserade och det är tydligt att kocken har en fantastisk teknisk förmåga som används för att få fram superba smaker.

En Michlinstjärna *

Everest Först och främst; reservation är ett måste på Everest. Den franska menyn är vad man skulle kunna kalla för ”old-school” fast på ett fantastiskt sätt, där varje rätt tillagas och presenterad med kärlek och omtanke.

Topolobampo På denna enstjärniga Michelin restaurang är det mexikansk mat som gäller. De högklassiga mexikanska rätterna fullkomligt sprakar av färger, texturer och kontrast.

NAHA På Naha bemöts du av ett fantastiskt välkomnande från första sekunden som du sätter foten i restaurangen. Den underbara servicen fortsätter under middagens samtliga rätter och genomsyrar hela upplevelsen. Börja med den fantastiska risotton till förrätt och jobba dig sedan igenom den smakrika menyn. Smaklig spis.

Sepia På Sepia har du möjlighet att dinera både till lunch och middag. Vare sig du besöker restaurangen under lunchen eller kvällen kan du alltid förvänta dig imponerande kreationer. Huvudrätterna utstrålar en solid amerikansk känsla med lekfulla experimenteringar.

Övriga restauranger i Chicago som belönats med en stjärna är Tru, Blackbird, The Lobby, Acadia, Spiaggia, Moto, Boka, Schwa, EL Ideas, North Pond, Taksahi, Senza, Longmna & Eagle, Elizabeth och Goosefoot.

Läs mer om Chicago

HELSINGFORS

Michelin Guide HelsingforsEn Michlinstjärna *

Demo I denna något udda restaurang, dekorerad i naturens toner, serveras du klassiska rätter med franska och finska influenser vilket mynnar ut i robusta och tillfredställande smakupplevelser. Menyn presenteras muntligt och varierar nästan alltid från dag till dag.

Olo I detta moderna och minimalistiskt inredda 1800-tals hus vid hamnen njuter du av exceptionell och innovativ matlagning samt professionell service. Testa 18 rätters serveringen kallas för ”the Journey”!

Luomo Här erbjuds du ett val av 4 eller 6 rätter från den Nordiska menyn som tillagas av den skickliga kocken. Rätterna, som har djärva smaker, baseras på lokala råvaror och är säsongsbetonade.

Ask I denna charmiga restaurang erbjuds du nordiska rätter, tillagade på näst inpå helt och hållet organiska ingredienser. Rätterna är lätta och originella med väldefinierade smaker.

Chef & Sommelier Detta är den lilla, enkelt inredda restaurangen med den enormt härliga och vänliga atmosfären. Rätterna, som är typiskt finska, baseras på noggrant utvalda ekologiska och vilda ingredienser, bärs ut till borden och serveras av kockarna själv så du kan njuta av den fantastiska maten samtidigt som kocken berättar vad det är du äter och hur det tillagats.

Läs mer om Helsingfors

KöPENHAMN

Michelin Guide KöpenhamnKöpenhamn har ett relativt stort ut bud av stjärnbelönade Michelinrestauranger med både en och två stjärnor, tyvärr ingen med full pott. Tre restauranger har däremot lyckats kamma hem två stjärnor.

Två Michlinstjärnor **

a|o|c I denna enkelt dekorerade restaurang i närheten av Nyhavn och det kungliga palatset kan du välja mellan en 4, 6, 7 eller 9 rätters meny. På ett skickligt sätt tillagas mat med originalitet som presenteras i fantastiska smaker och texturer.

Noma En av Köpenhamns kanske mest välkända restauranger är Noma. I köket förbereds och tillagas rätterna på ett skickligt vis på nordens bästa råvaror. Ur köket kommer sedan unika, vackra och omsorgsfullt tillagade rätter som kommer att kittla dina smaklökar och leva sig kvar i minnet långt efter ditt besök på Noma.

Geranium Här skapar de skickliga kockarna intressanta, kreativa och innovativa rätter som pryder menyn. Maten tillagas på ekologiska och biodynamiska råvaror.

En Michelinstjärna **

Kiin Kiin Av de restauranger i Köpenhamn som tilldelats en stjärna tillhör Kiin Kiin en av de mest prisvärda. På denna charmiga restaurang, vars namn betyder ”kom och ät”, väljer du på rätter från den moderna menyn som erbjuder personliga tolkningar av thailändska rätter i ett par ovanliga smakkombinationer.

Formel B En annan prisvänlig restaurang är Formel B. I den chics interiören på denna restaurang kan du njuta av originella, smakrika och moderna rätter. Servicepersonalen är både säkra och kunniga.

Kokkeriet Kokkeriet är en av de mer exklusiva och lite dyrare restaurangerna bland de som belönats med en stjärna. Här serveras noggrant och vällagade originella rätter med härliga smaker som hämtat inspiration från klassisk dansk matlagning.

Utöver dessa tre så finner du även restaurangerna Marchal, Kadeau, Clou, Era Ora, Studio at the Standard, Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage och Søllerød Kro som alla tilldelats vars en michelin stjärna.

Vill du läsa mer om dessa finner du information på Michelins hemsida här

Läs mer om Köpenhamn

OSLO

Michelin Guide OsloEn Michelinstjärna *

Ylajali
I denna restaurang med ett vackert utsmyckat tak och mosaikgolv serveras du välbalanserade, unika och lekfulla rätter där den vedeldade spisen ger maten  en extra intressant smak-touch.

Statholdergaarden I detta charmiga 1600tals hus mitt i hjärtat av Oslo ka du dinnera i någon av de tre eleganta matsalarna. Njut av klassisk matlagning med en modern touch baserad på lyxiga lokala samt franska råvaror.

Fauna Rätterna här presenteras attraktivt på tallriken och förutom det vackra upplägget är de fulla av smaker. Från det öppna köket kan du även se när kocken tillagar maten och ta del av deras imponerande hantverk och kunnighet.

Två Michelinstjärnor **

Maaemo
På Maaemo får du ta del av den spännande upplevelsen av att kocken själv kommer ut och serverar, presenterar och även gör den sista finishen av maten vid bordet. Maaesmo byter moder jord vilket går i linje med de färska norska råvaror som rätterna här tillagas på. Maten här är såväl en fröjd för ögat som för dina smaklökar

Läs mer om Oslo

MONACO

Michelin Guide MonacoEn Michelinstjärna *

Vistamar
Föreställ dig din drömrätt. Här kan du få nästan exakt den, så nära som möjligt i alla fall för här tillaga kocken och hans team rätter efter dina egna önskemål. Ett fantastiskt koncept som sällan lämnar någon besviken.

Yoshi Här hyllar man den japanska matkulturen. På menyn finner du allt från smakrika soppor till härligt fräsch sushi.

I närområdet och framförallt i den närliggande staden Nice finner du även ett stort utbud av Michelinrestauranger. Är du mer nyfiken på dessa kan du läsa mer på Michelins hemsida som du hittar här. Smaklig spis!

Läs mer om Monaco

BILBAO

Michelin Guide BilbaoTre Michelin stjärnor ***

Azurmendi Azurmendi finner du i en imponerande glasbyggnad med fantastisk utsikt. Förundras av vyn genom de transparanta väggarna under tiden som du njuter av en måltid av innovativa rätter med en personlig touch i en kombination som fullkomligt andas kvalitet och obestridlig teknisk förmåga.

En Michelin stjärna *

Mina På Mina njuter du av din mat i en väldesignad matsal med rustika detaljer. Du kan välja mellan två avsmakningsmenyer med tillhörande vinmeny. Maten är skickligt kombinerad med olika ingredienser och smaker.

Zortziko Restaurangen har en lugn och avkopplad atmosfär. Den stora matsalen är klassisk och elegant men det finns även två privata matsalar samt en sal där det bland annat hålls matlagningskurser. Avnjut innovativa maträtter baserade på klassiska smaker.

Nerua Inuti Guggenheim finner du denna restaurang, fast du når den genom restaurangens egna igång. Njut av någon av de två avsmakningsmenyerna eller välj från à la carte menyn.

Etxanobe Etxanobe finner du på taket av Euskalduna Palace och bjuder, förutom på en underskön utsikt, på fantastiska smakupplevelser där maten en är härlig blaning av tradition och innovation.

Aizian Aizian är en rymlig och klassisk restaurang, dock med moderna inslag och excellent service. Njut av väldefinierade smaker, fina texturer och vackra attraktiva presentationer. Kombinera middagen med något av vinerna från den gedigna vinlistan.

En bit utanför Bilbao finner du även två Michelinbelönade restauranger till I form av Andra Mari och Boroa som båda har vars en Michelinstjärna.

Läs mer om Bilbao

VALENCIA

Michelin Guide ValenciaEn michelinstjärna *

El Poblet
I hjärtat av Valencia finner du denna bekväma och moderna restaurang. På à la carte menyn finner du ett brett utbud av moderna och intresanta rätter, alla till ett överkommligt pris.

Riff På denna attraktiva restaurang med minimalistisk stil finner du ett utbud av innovativa kreationer som alla baseras på säsongens bästa och lokalt odlade råvaror.

Ricard Camarena Dess moderna och privata sektioner gör denna restaurang extra intessant. Menyn visar upp ett modernt utbud av djärva och innovativa rätter, alla tillagade till perfektion.

La Sucursal På första våningne av denna restaurang finner du ett mysigt cafe men på övervåningen finner du den mininalistiskt inspirerade matsalen där du avnjuter såväl traditionella som nya och banbrytande rätter, alla tillagade med pasion till perfektion.

Vertical Förutom den intresanta menyn bestående av kreativa och spännande rätter så sticker Vertical ut med sin attraktiva dekor och fantatiska utsikt då den är belägen högst upp i Confortel Aqua 4 Hotel. Missa inte den härliga terassen.

Läs mer om Valencia

KöLN

Michelin Guide KölnEn Michelinstjärna *

maiBeck Här kan man verkligen smaka passionen om ligger bakom matlagningen. Kockarna har en känsla för smaker och specialisten här är pastarätterna. På sommaren erbjuder restaurangen en härlig terras där du kan njuta av både din mat och utsikten över Rehn.

taku Är du ute efter asiatiska rätter av högsta kvalitet så har du kommit rätt. Njut av fantastisk mat i denna minimalistiskt inredda restaurang där ett fantastiskt kocklag kombinerar smaker till perfektion.

Alfredo Som man kanske kan gissa på namnet av restaurangen så serveras här italienskinspirerade rätter. Maten är fräsch och okomplicerad och tillagad på finaste ingredienser i enkla kombinationer.

la Poêle D’or Klassika rätter tillagas här med moderna tekniker och serveras som uttrycksfulla, smakrika och perfekt balanserade kreationer, baserade på endast de bästa råvarorna. Restaurangens sommelier kan rekomendera fantastiska franska viner som passar bra till ditt val av mat.

Himmel Un Äd Kocken och hans team tillagar här moderna rätter som serveras i den lika modernt inredda matsalen som acompanjeras av en vacker utsikt.

La Socété Smaker, färskhet och den fantastiska kompetensen av restaurangens kock resulerar i en mix av klassiska och kreativa skapelser. Utöver den fantastiska maten tar du del av vänlig och god service och ett gott utbud av viner.

Maître In Landhuse Kuckuck Välj mellan de två menyerna; den klassiska eller den säsongsbetonade menyn. Att förboka bord är ett måste på denna exklusiva restaurang då det endast finns fem bord.

Två Michelinstjärnor ** Le Moissonnier Denna tvåstjärniga Michelinrestaurang har skapat sig gott rykte i Köln. Tillsammans med den härliga stämningen som råder på restaurangen serveras du kreativa rätter.

Tre Michelinstjärnor ***

Vendôme Söker du den där trestjärniga Michelinupplevelsen så får du räkna med att bege dig en liten bit utanför Kölns stadsgräns. Där finner du Vendôme. Rätterna här lagas av en av Tysklands mest kreativa kockar. Varje rätt som lämnar köket är ett mästerverk i sig såväl som en smakperfektion tillagade på bästa råvaror. Till detta njuter du av ett exemplariskt utbud av viner och en minst lika fantastisk service.

Läs mer om Köln

LISSABON

Michelin Guide LissabonI Lissabon finner du tre restauranger som tilldelats Michelins stjärnor.

Två Michelinstjärnor

Belcanto Belcanto kan stoltsera med hela två stjärnor och du finner restaurangen i det populära turistdistriktet Bairro Alto. Restaurangens kreativa kock skapar påhittiga rätter i en kombination av skicklighet och fantasi och resultatet presenteras vackert upplagt på tallriken.

En Michelinstjärna

Eleven I den moderna och ljusa matsalen på restaurangen Eleven, njuter du av såväl utsikten över staden och parken som de kreativa rätter som serveras framför dig.

Feitoria Feitoria är en restaurang av hög standard, även utrustad med en bar där du kan njuta av en fördrink innan maten. Rätterna som serveras här är kreativa och moderna med ett stänk av tradition och fokus på högkvalitativa råvaror och slutligen upplagda och presenterade på absolut bästa och vackraste vis på tallriken.

Läs mer om Lissabon

ALICANTE

Michelin Guide AlicanteMonastrell

Restaurangen Monastrell har en unik karaktär och modern interiör. På denna restaurang som tilldelats en Michelin stjärna kan du räkna med högklassiga, välpresenterade och moderna rätter, lagade på ingredienser av hög kvalité.

La Finca En lite bit utanför Alicante finner du La Finca. Här kan du avnjuta rätter från meny baserad på regionala smaker med moderna och kreativa inslag. Restaurangen har tilldelats en stjärna av Michelin.

Läs mer om Alicante

ANNECY

Michelin Guide AnnecyI och runt Annecy finner du en handfull stjärnbelönade Michelinrestauranger, dock ingen som lyckats få full pott med tre stjärnor.

Två Michleinstjärnor

Yoann Conte På Yoann Conte serveras du fantastiska rätter med bland annat färska råvaror, örter och bergblommor, samt fångst från den närliggande sjön.

Clos Des Sens Även Clos Des Sens har belönats med två Michelinstjärnor. Förutom den fantastiska maten finns här även ett superbt urval av fina viner.

En Michelinstjärna

La Ciboulette La Ciboulette serverar raffinerande säsongsbetonade klassisarätter, fast med en härlig twist.

Belvédère På Belvédère kan du njuta moderna och subtila kreationer från den härliga terrassen med utsikt över sjön.

L'Auberge Du Père Bise L'Auberge Du Père Bise finner du inuti ett charmigt gammalt hus en bit utanför stan. Huset må vara gammalt men maten som serveras här är en elegant badning av klassicism och modernitet. Den idylliska terrassen är dessutom en bonus!

Läs mer om Annecy

ATEN (ATHEN)

Michelin Guide AtenTvå Michelinstjärnor

Spondi
På den välkända tvåstjärniga restaurangen Spondi kan du njuta av din middag i någon av restaurangens två salonger. Rätterna är skickligt tillagade, fantasifulla franska rätter baserade på råvaror av toppkvalité.

Funky Gourmet På Funky Gourmet serveras underbart välkomponerade och innovative rätter i något annorlunda, men ack så väl genomtänkta kombinationer.

En michelinstjärna

Hytra På sjätte våningen av det fantastiska Onassis Cultural Centre finner du Hytra, belönad med en stjärna av Michelin. Här kan du, samtidigt som du njuter av den grekiska maten, se när kocken tillagar maten i restaurangens öppna kök.

Botrini's I en gammal skolbyggnad finner du Botrini's. I den ombyggda skolan kan du numera njuta av kreativa rätter i en ultramodern inredning eller på någon av de grönskande terrasserna. Många av oljorna, salamin och vinerna som serveras är även producerade av familjen som driver restaurangen.

Varoulko Varoulko finner du i Mikrolimano Marinan. Här avnjuter du grekiska och Medelhavsinspirerade rätter på organiska grönsaker. Fisk och skaldjursrätter rekommenderas varmt.

Läs mer om Aten (Athen)

AVIGNON

Michelin Guide AvignonEn Micehelinstjärna

Christian Étienne I den ovanliga miljön av en medeltida byggnad kan du avnjuta både fantastisk mat och dryck. Restaurangen serverar bland annat fantastiskt årgångsvin till rätterna som är en hyllning till Provenceregionen.

Le Diapason I utkanten av Avignon kan du njuta av kvalitativ mat i en lantlig och ljus miljö på restaurangen Le Diapason som drivs av ett gift par. Från salongen ser du in i det öppna köket och får således ta del av när kockarna tillagar de delikata rätterna.

Entre Vigne Et Garrigue I den autentiska miljön av en Provencegård serveras du fräscha rätter med moderna smaker.

La Maison De Bournissac Bjuder alla dina sinnen på en fest av raffinerande smaker från franska södern och mat tillagad på finaste råvaror. På sommaren kan du njuta av den fantastiska maten utomhus under de stora fikonträden.

La Vieille Fontaine På La Vieille Fontaine kan du njuta av smakrika och välutformade rätter i en rustik miljö av träpanel, vackra gjutningar, en öppen spis dekorerad med teckningar av illustratören Léo Lelée.

Le Prieuré Här följer man en gyllene regel: använd säsongens råvaror och låt kalendern avgör maten. Detta har resulterat i välgenomtänkta, medvetet enkla och mer än tillfredställande rätter. Avnjut maten på den charmiga terrassen omringad av rosor och wisteria.

La Maison Jaune Njut av Provenceregionens underbara smaker och ingredienser och toppa din måltid med en delikat dessert på La Maison Jaunes mysiga terras.

Le Saule Pleureur - Laurent Azoulay På Le Saule Pleureur - Laurent Azoulay kan du njuta av kockens generösa, uppfinningsrika och delikat rätter. Restaurangen finner du i en stor villa omgiven av en blomstrande trädgård.

Läs mer om Avignon

BARCELONA

Michelin Guide BarcelonaTvå michelin stjärnor

Moments Njut av skickligt tillagade och kreativa rätter som framhäver smaker och omfamnar texturer. Kocken här ägnar stor uppmärksamhet åt presentation och rätterna är såväl en fröjd för ögat som för dina smaklökar.

ABaC Gör ett besök på ABaC och en fullkomligt superb kulinarisk upplevelse väntar dig. Maten är innovativ, fascinerande och felfritt komponerad och serveras i en designinspirerad miljö.

Även restaurangerna Lasarte och Enoteca har belönats med två presigefyllda Michelinstjärnor.

En Michelinstjärna
Barcelona har en mängd restauranger att välja mellan som vardera tilldelats en stjärna av Michelin.

Dos Palillos En av de restauranger som håller någon lägre pris är Dos Palillos. Här kan du beskåda när kocken tillagar maten framför dig då du sitter runt en bardisk med kocken arbetandes i mitten. Rätterna är en fusion mellan orientaliska smaker och spanska ingredienser. På den intressanta menyn finner du även tapas. En smakrik och prisvärd upplevelse helt enkelt!

Comerç Restaurangen erbjuder två avsmakningsmenyer samt en kreativ à la carte meny med bland annat fantastiska tapas och trasts.

Övriga fantastiska restauranger som kan stoltsera med en Michelins stjärna är Saüc, Caells, Koy Shunka, Angel, Cinc Sentits, Hoffman, Roca Moo, Gaig, Manairo, Tickets, Alkimi, Hispo, Pakfa, Nectari, Via, Veneto, Dos Cielos, Neichel och Lluerna. Du kan läsa mer om dessa på Michelins hemsida som du hittar här

Läs mer om Barcelona

BASEL

Michelin Guide BaselTvå Michelinstjärnor

Cheval Blanc
Maten på Cheval Blanc tar vägen genom magen när den letar sig hela vägen in i ditt hjärta. Slut ögonen och njuta av delikata, perfekt presenterade klassiska rätter med en touch av medelhavet. Servicen är diskret men utmärkt!

Stucki Njut av den eleganta interiören, enkla men vackra linnen, utmärkt service och framförallt kockens fantastiska och aromatiska mat. Missa inte heller de fina vinerna.

En Michelin stjärna

Bel Etage De klassiska och delikata rätterna baseras på råvaror av absolut högsta kvalitet, serveras i den eleganta matsalen med vackert parkettgolv och moderna tavlor.

Les Quatre Saisons Njut av klassiska, dock mycket imponerande, rätter på Les Quatre Saisons. Maten är enkel men elegant och servicen professionell.

Matisse Omge dig av konstverk, ljuskronor och 1930-tals inredning medan du avnjuter maten som till stor del baseras på utsökta ingredienser och färska örter. Här finns även möjlighet att avnjuta en något enklare tre rätters lunch.

Philippe Bamas - Restaurant Sonne Här kan du välja mellan rätter från ägarens egna Meny de L'Atelier eller klassiska och internationellt influerade à la carte-rätter. Avnjut sedan maten i den fantastiska interiören där modern stil och rustika träbänkar möts.

Schlüssel Schlüssel är en smart och modern restaurang som serverar medelhavsinspirerade rätter. Här erbjuds även en lunchmeny.

Martin Här serveras du exklusiva säsongsbetonade rätter i någon av restaurangens två eleganta matsalar. Föredrar du den friska luften finns även möjlighet att sitta ute på den sköna terrassen under det vackra kastanjeträdet.

Auberge St-Laurent I köket på Auberge St-Laurent finner vi ett duktigt far och son team som bistår sina gäster med vackra rätter fulla av smak.

Traube Här serveras du delikata, välstrukturerade rätter. Även vinförrådet bjuder på ett imponerande och exemplariskt utbud.

Osteria Tre Njut av konstnärliga och moderna tolkningar av rätter från det italienska köket. Rätterna är dock inte i närheten av sitt ursprung när den kreativa kocken är klar med dem.

Landgasthof Talhaus – Puro En bit utanför Basel finner du Landgasthof Talhaus – Puro där du kan njut av härliga italienska rätter i en mysigt lantlig miljö.

Läs mer om Basel

BAYEUX

Michelin Guide BayeuxEn Michelinstjärna *

Château De Sully På denna restaurang, belönad med en Michelin stjärna, dinerar du på i den eleganta och klassiska miljön av ett 1700-tals slott. Rätterna som baseras på lokala, ofta organiska, ingredienser, följer säsongerna och utgör en skön blandning av kreativitet, finess och harmoni.

Läs mer om Bayeux

MüNCHEN

Michelin Guide MünchenEn Michelinstjärna *

Brennergrill
Denna kombination av bar, café och restaurang är en v Münchens populäraste kulinariska ”hot spots”. Välj mellan hemmagjord pasta eller kött- och fiskrätter som serveras rykande hett, direkt från grillen som brinner stadigt i mitten av salongen.

Les Deux På denna restaurang på två våningar, varierar utbudet beroende på våning. Matens som erbjuds på den nedre våningen är enkelt men exceptionellt tillagad. På första våningen serveras moderna franska rätter och till detta ett utbud av över 4000 viner.

Atelier I denna franka restaurang serveras klassiska rätter med en modern twist. Smakfullt matchar den moderna och minimalistiska interiören maten.

Schweiger2 Njut av den ungdomliga och okomplicerade, dock högkvalitativa mat som tillagas här av det charmiga äkta makarna, tillika restaurangens kockar. Välj mellan en 5 till 9 rätter överraskningsmeny och luta dig tillbaka och låt dig överraskas av vad som kommer in!

Gourmet Restaurangt Könighof På denna eleganta restaurang serveras du sofistikerade, klassiska rätter tillsammans med ett intressant urval av viner som rekommenderas av restaurangens eget expertlag av sommelierer.

Restaurant N° 15 Här serveras äkta franska rätter tillagade med både hjärta och själ. De smakrika franka krationerna är moderna, eleganta, smakfulla och tillagade på bästa råvaoror. Det finns även ett fint utbud av Bordesux och Burgundy viner.

Geiseles Werneckhof I den klassiska och behagliga dekoren njuter du av bra mat och fina viner, dessutom vänlig och god service. Väl fritt från à la carte menyn och njut av de smakrika kreationerna som kommer ut från köket och vidare placeras framför dig.

Acquarello Här blandar kocken italienska smaker med franska på ett skickligt sätt som presenteras i fantastiska rätter tillagade på finaste råvaror. Förutom den goda maten kan restaurangen skryta med fantastiskt service.

Två Michelinstjärnor **

Dallmayr
Unna dig en riktigt elegant restaurangupplevelse på Dallmayr. Rätterna som serveras här är både konstnärliga och smakrika. Både servicepersonalen och sommelierer finns till hand för att guida dig igenom restaurangens fantastiska sortiment av mat och dryck.

Tantris Kocken här har lika lång erfarenhet i köket som han har hög standard på det som lämnar köket. Kockens kulinariska expretise tillsammans med fantastisk service gör ditt besök här till inget annat än en fenomenal upplevelse.

EssZimmer Välj mellan regionala rätter från ”Herzstück” menyn eller internationella kreationer från ”Exkursion” menyn. Du hittar den eleganta restaurangen på tredje våningen i BMW Welt.

Läs mer om München

BERLIN

Michelin Guide BerlinEn Michelin stjärna *

Pauly Saal
Njut av prisvärd, vällagad och angenäm mat tillagad på färska råvaror i denna ombyggda före detta judisk flickskolan. Under lunchtid erbjuds en reducerad meny men under kvällen kan du välja från ett sofistikerad och välutvecklat utbud av rätter.

Vau Här kan du dinera på lätta, fräscha, väldoftande och smakrika rätter. Förutom maten kan du njuta av designen som arkitekten Meinrad von Gerkan står bakom.

Rutz Njut av kreativa och utomordentligt raffinerade rätter fulla av smak och minutiöst presenterade. Varje måltid ackompanjeras av ett stundtals ovanligt, men alltid perfekt matchande, vin som även går att avnjutas i restaurangens vinbar.

Horváth Med passion och fullständig skicklighet serveras du mat på fantastiska råvaror och ingredienser i kreativa kombinationer. Välj bland 12 rätter och kombinera själv ihop fyra, åtta eller en fullständig 12 rätters meny.

a. choice Njut av den fantastiska maten samtidigt som du njuter av fantastisk utsikt från 12e våning som restaurangen är belägen på.

Cinco by Paco Perez Avnjut kreativa fisk- och skaldjursrätter under de 86 kopparpannorna som hänger i taket på Cinco by Paco Perez. Den distinkta interiören är designad av Patricia Urquiola.

Hugos Detta är restaurangen som satsar högt, i dubbel bemärkelse. Denna attraktiva och minimalistiskt designade restaurang är för det första belägen på 14 våningen och erbjuder en paranormal utsikt. För det andra så serveras här mat av högsta klass!

First Flor Maten är modern och kreativ men tar sitt ursprung ur klassiska rätter. Förutom maten kan du njuta av fantastisk inredning, förstklassig service och utmärkta vinrekommendationer. Vinkällaren har ett imponerande utbud av 1500 viner.

les solistes by Pierre Gagnaire Den berömda franka kocken Pierre Gagnaire har tagit den tyska huvudstaden med storm med sin säregna stil och ambitiösa, sofistikerad och kreativ matlagning.

Frühsammers restaurang På denna golfrestaurang serveras Medelhavsrätter med influenser från sydöstra Asien. Restaurangen har en ”prova på all inclusive” överraskningsmeny som kan beställas både vid lunch och under kvällen.

Två Michelin stjärnor **

Fischers Fritz
I denna restaurang med engelsk stil kan du avnjuta din mat i salongen med elegant träpanel, öppen spis och en vacker ljuskrona. Till de fiskinspirerade rätterna används högklassiga råvaror som noga tillagas.

Reinstoff I den diskreta atmosfären upplever du förstklassig service och mat från ett av de mest intressanta köken i Berlin. Reinstoff visar att fantastiska rätter inte tvunget kräver lyxiga råvaror. Till maten serveras spanska och tyska viner.

FACIL När taket och glaspartierna som utgör restaurangens väggar öppnas upp blir denna tvåstjärniga restaurang nästan som en terras. Här spelar grönsakerna en viktig roll i maten som är kraftfull med en härlig intensitet.

Tim Raue Här används en mindre mängs högkvalitativa råvaror för att skapa magiska resultat. Rätterna innehåller kontrasterande texturer och smaker som alltid kombineras till perfektion.

Lorenz Adlon Esszimmer Två ord: Elegant och lyxig! Avnjut den superba maten tillsammans med utsikten över Brandenburger Tor.

Läs mer om Berlin

BERN

Michelin Guide BernEn Michelinstjärna *

Meridiano
Väl mellan två moderna menyer som hämtat sin inspiration från Medelhavet. Smakerna och teknikerna vittnar om ett enormt engagemang i köket.

Schöngrün I den ljusa och luftiga restaurangen med glasfasad, likt ett växthus, kan du njuta av en härlig atmosfär samtidigt som du kan se när kocken tillagar din mat genom det öppna köket.

Eisblume Här kan du uppleva Berns absolut mest spännande gastronomiska upplevelse. Restaurangen ligger en bit utanför staden men är definitivt väl den lilla extra resan.

En bit utanför Bern finner du även restaurangerna Moospinte, Sonne och Emmenhof som även dessa belönats med vars en Michelins Stjärna.

Läs mer om Bern

BIARRITZ

Michelin Guide BiarritzEn Michelinstjärna *

La Villa Eugénie Ta en tur i kejsarinna Eugénie fotspår. Restaurangen ligger i hjärtat av kejsarinnans forna palats. Njut av enkla men raffinerande rätter med influenser av Asien i den eleganta salongen.

L'Atelier Kocken här är påhittig, talangfull och som utan krångel kokar ihop egna originalrecept. Resultatet är lika smakrikt som kreativt. En fröjd för dina smaklökar.

L'Impertinent Här löper kreativiteten fria tyglar och resultatet är superbt. Härliga, färska ingredienser tillagas till perfektion och kryddas med en originalitet och passion.

Les Rosier I en enkel, men elegant miljö, serveras du här mat från det matlagande äkta paret som äger restaurangen.

Château De Brindos Château De Brindos är, förutom en fantastisk matupplevelse, även en härlig plats och ett mysigt boende för den som söker ett avbrott i vardagen. Maten är vällagad där extra omtanke lagts vid kryddning och smaksättning.

I närområdet runt Biarritz finner du även restaurangerna Le Moulin d’Alotz, Table des Fréres Ibarboure, Auberge du Cheval, Blanc, Briéténia, L´Auberg Basque, Le Kaiku, Zoko Moko som även dessa belönats med vars en Michelinstjärna.

Läs mer om Biarritz

BOLOGNA

Michelin Guide BolognaEn Michelinstjärna *

I Portici Kocken här kittlar sina gästers smaklökar med färska ingredienser som dagligen anländer från Kampanienregionen. En smak av södra Italien, fast i Bologna!

Marconi En bit utanför Bologna finner du Marconis. Menyn består bland annat av kött- och fiskrätter som alla är skapade och tillagas med finess och innovation. Råvarorna är noggrant utvalda och av högsta kvalité. Väl värt den extra lilla resan.

Läs mer om Bologna

BORDEAUX

Michelin Guide BordeauxEn Michelinstjärna *

Le Pavillon Des Boulevards På Le Pavillon Des Boulevards njuter du av gastronomi av finaste sort vackert uppdukat på linnedukar. Kocken kan sin sak och tillagar klassiska rätter med finess.

La Cape På menyn finner du rätter med fantastiska smaker som framhävs och komplementeras väl av vinmenyns fantastiska utbud bestående av Bordeauxviner.

Le Sain- En Michelinstjärnat-James Här kan du njuta av högklassiga rätter med lokala anknytningar. Samtliga kreationer är väl ackompanjerade av passande lokala viner för att på bästa sätt framhäva smaken.

Le Price Noir I stallet av ett slott, med fantastisk utsikt över Pont d'Aquitaine, finner du Le Prince Noir. Njut av ovanliga rätter och fascineras av hur enkelhet kan smaka så fantastiskt och så mycket.

Två Michelinstjärnor **

La Grand'Vigne La Grand'Vigne är Bordeaux enda restaurang som lyckats knappa hem två prestigefulla Michelinstjärnor. I det charmiga 1700-tals orangeriet kan du avnjuta rätter med både färger och smaker med naturen som inspirationskälla. Smaskigt, härligt och överdådigt till sista slicken. Perfektion i allt från service, miljö till mat och dryck!

Läs mer om Bordeaux

BRISTOL

Michelin Guide BristolEn Michelinstjärna *

Wilks En tilltalande kvartersrestaurang med en avslappnad atmosfär. Menyvalet är modernt och högst originellt och rätterna välbalanserade och visar på en fantastisk förståelse vad gäller smaker och kryddning.

Casamia Denna minimalistiska, något underskattade restaurang drivs av två bröder som tillsammans utgör ett fantastiskt team. Menyn anpassas efter säsongen och matlagningen utstrålar skicklighet, innovation och modern teknik.

I närheten av Bristol finns även två andra Michelinrestauranger som fått en stjärna vardera. I den närliggande staden Bath finner du Bath Priory och en bit utanför Bristol finner du Pony och Trap.

Läs mer om Bristol

BRYSSEL

Michelin Guide BrysselEn Michelinstjärna *

Wy I hjärtat av Bryssel hittar du denna gastronomiska pärla. Njut av smakrika rätter i denna nutida restaurang. Maten lagas på finaste råvaror, menyn andas kreativitet och servicen är professionell och sofistikerad.

Senzanome Här specialiserar man sig på Italien och mer specifikt på Sicilien där samtliga rätter endast tillagas på råvaror av hög kvalité. Maten är omsorgsfullt tillagad och serveras i en fantastisk kombination av smaker och dofter.

La Paix I denna Michelin belönad restaurang som tidigare var ett café kan du avnjuta lokala rätter och fantastiskt kött samtidigt som du ser in i det öppna köket och kan iaktta din beställning från det att den lämnar servicepersonalen till dess att den står på bordet framför dig.

La Villa In The Sky Tänk dig att njuta av en fantastisk måltid på 102 meters höjd. Det kan du på la Vill In The Sky. Här kan du förutom den fantastiska maten och utsikten, njuta av Bryssels absolut bästa viner.

Le Monde Est Petit Uttrycket världen är liten passar sig väl på Le Monde Est Petit som baserar sina fantastiska rätter på råvaror från hela världen och blandar de bästa och mest exotiska med lokala godsaker till mästerligt smakrika rätter.

Bruneau Bruneau är en äkta förespråkare och ambassadör för kulinarisk klassicism. Här arbetar man endast med produkter av allra högsta klass, helst lokala sådana, för att skapa saftiga och distinkta rätter. Vill du känna dig bortskämd och omhändertagen medan du äter så är Bruneau det självklara valet!

La Truffe Noire Som du kanske listat ut av namnet så är det den berömda svarta tryffeln Tuber Melanosporum som maten kretsar kring på denna restaurang som förutom undersköna smaker erbjuder karisma, ett fantastiskt utbud av viner och allt till överkomliga priser.

San Daniels I den attraktiva matsalen serveras italienska rätter ackompanjerade av en härlig Italiensk vinlista.

Va Doux Vent I denna karakteristiska etablering spelar kryddorna en central roll. Njut av allt från starka till subtila smaker i de välbalanserade moderna rätterna som serveras.

Kamo På menyn på Kamo finner du i magnifika rätter baserad på färska råvaror. Varje tugga är en ny upplevelse och varje rätt är ett minne för livet.

Da Mimmo På denna eleganta italienska restaurang pratas bara ett språk och det är språket av fantastiska råvaror. Förvänta dig inga krusiduller, bara raka och generösa smaker till överkomliga priser. Upplev det bästa av Italien tillsammans med fina viner.

Villa Lorraine Villa Lorrain erbjuder en fantastisk gastronomisk upplevelse i en helt superb miljö.

Le Passage Njut av smakrika rätter när kocken på Le Passage serverar sina tolkningar av klassik gastronomi. Från matsalen kan du även se den imponerande vinkällaren.

Le Pigeon Noir Insup den härliga atmosfären på denna varma och välkomnande bistro. Enkelhet är huvudingrediensen i maten. Huset paradrätt, Peigon, rekommenderas starkt.

Två Michelinstjärnor **

Sea Grill Här varierar menyn beroende på dagens fångst och trots att menyn må variera är resultatet är lika fantastiskt varje dag. Till den förstklassiga maten kan du njuta av ett utbud av prestigefyllda viner.

Comme Chez Soi Denna lokala institution sträcker sig så långt tillbaka som till 1926. På Menyn finner du nya kreationer tillsammans med klassiker som lagats och serverats under hela fyra generationer. Låter detta som något du skulle vela prova, glöm då inte att boka bord i förväg.

Bon Bon Bon Bon gör verkligen själ för sitt namn och räknas till en av Belgiens bästa restauranger. Här skapas och serveras raffinerande rätter på råvaror av högsta kvalitet. På den populära överraskningsmenyn finner du alltid nya och spännande kulinariska upplevelser.

Le Chalet De La Forêt På denna mysiga inrättning med en fantastisk terras kombineras elegans och finess. Menyn utlovar intensiva sensationer med en fulländad kombination av klassicism, kreativitet, subtilitet och generositet.

Känner du för en utflykt i samband med ditt restaurangbesök så finner du ytterligare sex stjärnbeströdda Michelinrestauranger en bit utanför Bryssel. ’t Stoveke, Michel, Bistro Margaux, Terborght, Kasteel Diependeal och Philippe Mayers

Läs mer om Bryssel

BUDAPEST

Michelin Guide BudapestEn Michelinstjärna *

Onyx På denna glamorösa, lätt formella, restaurang med väggarna klädda med vågade tapeter och vackra ljuskronor i taket serverats klassiska ungerska smaker i tillsammans med något udda kombinationer, allt med en modern twist.

Borkonyha Winekitchen På denna, lite upptempo, vinorienterade restaurang finner du vällagade rätter med modern stil och subtila ungerska influenser. Om inte för matens skull, så kom in och prova något av de 200 viner som erbjuda här! En hel del av dem är dessutom lokalt producerade.

Costes Högklassig och sofistikerad restaurang med formell service från ett professionellt team. Här används moderna tekniker för att skapa fulländade och innovativa rätter med klara smaker.

Tanti I denna ljusa och enkelt inredda restaurang erbjuds en stående meny innehållande attraktivt presenterade och välutförda rätter av klassiska kombinationer, kryddade med en gnutta originalitet.

Läs mer om Budapest

CANNES

Michelin Guide CannesTvå Michelinstjärnor **

La Palme d’Or Njut av kockens spektakulära kreationer till den fantastiska havsutsikten från restaurangens strandnära terrass.

Villa Archange I denna smakfullt inredda 1700-tals villa med trägolv, originalmålningar och handplockade möbler njuter du av smarta kombinationer och vackra kreationer med smaker hämtade från södra Frankrike.

L ‘Oasis Här serveras superba rätter från södra Frankrike med en österländsk touch. Som grädde på moset har L ‘Oasis magiska desserter. Restaurangen erbjuder även kurser i matlagning, bakning och vinkunskap.

En Michelinstjärna *

Sea Sens Från förrätt till desserten kommer du häpnas av ingrediensernas kvalité, det mästerliga utförandet och de distinkta smakerna. Le park 45

Här förbereder den fantastiska kocken fräscha rätter, fulla av smak, tillagade på endast råvaror av bästa kvalitet. Restaurangen är minimalistiskt inredd och erbjuder en härlig terras med underbar utsikt över parken.

Paloma Här kan du njuta av delikata rätter som hämtat sin inspiration från södra Frankrike, tillagade med såväl kärlek som finess.

I närliggande Antibes, cirka 25 minuters bilfärd från Cannes finner du följande Michelinbelönade restauranger.

Le Candille I närliggande Antibes finner du denna eleganta restaurang där kan du njuta av raffinerande rätter på färska råvaror, skickligt presenterade på tallriken framför dig. Njut även av den fantastiska utsikten från den vackert belägna terrassen.

Les Pêcheurs Les Pêcheurs är en superb restaurang, vackert belägen precis vid vattnet, med en meny bestående av grillad fisk från Medelhavet och färska örter i en perfekt kombination av södra Frankrike och havet smaker. En liten bit av himlen skulle man kunna säga!

Le Figuier De St-Esprit Denna rustika restaurang använder fina lokala råvaror för att skapa moderna rätter. Njut av välkomponerade smaker på terrassen under det stora fikonträdet och den fantastiska charm som genomsyrar restaurang, mat och personal.

Bacon Här hyllar man Medelhavet och Bacon har ett av de absolut bästa urvalet av fiskrätter på hela Franska Rivieran. Färska råvaror, vackert och stilfullt tillagat - himlen för alla fiskälskare.

Läs mer om Cannes

CARCASSONNE

Michelin Guide CarcassonneEn Michelinstjärna *

La barbacane I den attraktiva nygotiska miljön kan du njuta av raffinerande smaker som på ett stilfullt sätt hyllar traditioner.

Domaine d’Auriac I detta fantastiska residens med en bestämd elegant karaktär serveras noggrant tillagade rätter,  klassiskt inspirerade men med en modern twist.

L’Ambrosia En bit utanför staden finner du restaurangen L’Ambrosia. Här gör den kreativa kocken underverk med råvarorna och rätterna är okomplicerade, ärliga och sakrika.

Två Michelinstjärnor **

Le Parc Franck Putelat En bit utan för Carcassonnes stadskärna finner du områdets enda restaurang som belönats med två Michelinstjärnor. Restaurangen är ljus och modern och öppen ut till terrassen och trädgården. Här serveras du vackra, smakfulla och karakteristiska rätter som är kreativa utan att vara överdrivna.

Läs mer om Carcassonne

CóRDOBA

Michelin Guide CórdobaEn Michelinstjärna *

Choco Choco är Córdobas enda restaurang som belönats med en Michelin stjärna. Här tillagas maten med expertis och kockens moderna kreationer baseras på lokala råvaror av högsta kvalitet. Ett besök här är ett rent gastronomiskt nöje.

Läs mer om Córdoba

DIJON

Michelin Guide DijonEn Michelinstjärna *

Le Pré aux Clerce I harmoni med säsongerna bjuds här på klassiska, dock kreativa, rätter med en extravagant twist.

Loiseau Des Ducs I den eleganta inredningen njuter du av fantastiska rätter med sofistikerade smaker och stänk av kreativitet.

Stéphane Derbord I denna moderna, eleganta och blomsterprydda restaurang serveras du rätter som är en mixa av finess och pressision. Tll maten kan du njuta av fina viner från restaurangens egen vinkällare.

Två Michelinstjärnor ** William Frachot Här, på Dijons enda restaurang som kan skryta med två Michelin stjärnor, hämtar dekoren sin inspiration från naturen. Elementet går som en röd tråd genom hela din upplevelse och visar sig framförallt tydligt i de fantastiska rätterna.

Läs mer om Dijon

DUBLIN

Michelin Guide DublinEn Michelinstjärna *

Thornton’s I denna eleganta restaurang med utsikt över St Stephen’s Green, stilren och modern inredning, njuter du av modern och tekniskt skickligt tillagade klassiska kreationer. Thornton’s erbjuder även en 5 eller 8 rätters avsmakningsmeny.

Chapter One Restaurangen, kompletteras av en modern bar. Här erbjuds olika avsmakningsmenyer med smakrika kreationer, baserade på klassiga rätter. Bokning krävs.

L’Ecrivain På denna högs ansedda restaurang med en whiskey-inspirerade privatmatsal och attraktiv terras väljer du från en raffinerande och välbalanserad meny. Rätterna har en klassisk bas men moderna inslag. Restaurangen erbjuder även en vegetariskas meny. Bokning krävs.

Två Michelinstjärnor **

Patrick Guilbaud I det eleganata huset Georgian finner du denna restaurang. Maten baseras på lxgiga ingridienser där frank matlagning blandas med moderna tekniker. Rätterna är välkomponerade, har en fantastisk balans mellan texturer och smaker och är en fröjd för såväl ögat som för smaklökarna.

Läs mer om Dublin

DRESDEN

Michelin Guide DresdenEn Michelinstjärna *

Caroussel Här serveras du kreativa, sofistikerad och eleganta rätter i den smakfullt och exklusivt inredda salongen. Som grädde på moset är servicen exceptionell och vinlistan utomordentlig.

Elements I restaurangens industriella design njuter du av spännande nutida rätter. Restaurangen erbjuder även en intressant vinlista och möjligheter för att dinera utomhus.

Bean&beluga Maten på Bean&beluga är innovativ och exemplariskt och noggrant presenterad. Rätternas rena och eleganta linjer matchar den stilrena och moderna dekoren i restaurangen. Utöver fantastisk mat kan du även njuta av professionell service samt en intressant vinlista.

Läs mer om Dresden

DüSSELDORF

Michelin Guide DüsseldorfEn Michelinstjärna *

Victroian Du möts av ett högst professionellt service team som tar emot dig och vidare guidar dig såväl till din plats som till det perfekta vinet som bäst ackompanjerar din mat i restaurangens 600 sorter långa vinlista.

Nagaya Endast de som verkligen förstår den japanska matlagningskonsten vet hur man på ett framgångsrikt sätt man mixa japanska och europeiska smaker. Exakt den kunskapen finns på denna fashionabla, minimalistiska restaurang. En reducerad meny erbjuds under lunchen.

Berens Am Kai I denna ljusa och luftiga restaurang njuter du av kockens smakrika kreationer, tillagade på finaste råvaror. Inte sällan får du även sällskap av kocken själv som gör visiter ute i restaurangen för att socialisera med gästerna.

Schorn Denna familjerestaurang drivs med charm och målmedvetenhet. De moderniserade rätterna, både klassiska och internationella, är i gott sällskap av ett fint utbud vita viner. Det finns även möjlighet för övernattning här om man skulle behöva någonstans att sova över natten.

Agats’s Här serveras imponerande rätter med en ovanlig twist på euro-asiatiska rätter. I menyn återfinns även polska och irländska influenser. Lunchmenyn är såväl utmärkt till smaken som utmärkt för plånboken.

Tafelspitz I denna restaurang som är full av aktivitet serveras kreativa och smakrika rätter. Utöver den exceptionella maten blir du uppassad av ett professionellt serviceteam.

Två Michelinstjärnor **

Im Schiffchen En bit utanför Düsseldorf finner du Im Schiffchen som belönats med två stjärnor av Michelin. Här har det tillagas klassiska gourmet rätter ända sedan 1977 och servicen är av samma höga kvalitet som maten. Reservation är nödvändigt.

Läs mer om Düsseldorf

EDINBURGH

Michelin Guide EdinburghEn Michelinstjärna *

Number One På denna restaurang, med lyxig och elegant känsla, serveras moderna, något komplicerade rätter, där fina råvaror är en viktig del i framgångssagan. Upplägget är imponerande och visuellt tilltalande

21212 I detta vackra hus kan du njuta av spännande kulinariska kreationer. Maten är skicklig tillagade och består av innovativa och något udda kombinationer.

Castle Terrace I skuggan av slottet finner du denna stilfulla restaurant. Ta del av raffinerande matlagning och kockens skicklighet i de sensationella rätterna, tillagade på bästa lokala råvaror.

Martin Wishart En elegant och modern restaurang med superb service. Välj mellan tre olika sex-rätters menyer – avsmaknin, havets läckerheter eller vegetariska menyn. Det erbjuds även en à la carte meny. Fina incidenser används i smakfulla kombinationer.

Kitchin Från naturen till tallrik, så lyder mottot på denna restaurang där passion är huvudingrediensen. Här kan du vänta dig säsongsbetonade rätter med ärliga och raka smaker. Det finns även en vegetarisk meny. Bokning krävs.

Läs mer om Edinburgh

EINDHOVEN

Michelin Guide EindhovenEn Michelinstjärna *

Wiesen Här kan du verkligen njuta av kulinariska mästerverk. Fina råvaror tillagas med omsorg och presenteras vackert för gästerna. En fantastisk kulinarisk upplevelse för både öga och smaklökar.

Avant-garde Van Groeninge På denna chicka restaurang med trendig zen-inredning och härlig terras njuter du av innovativa rätter samt ett fint sortiment av viner som den kunniga personalen mer än gärna guidar dig igenom. Professionellt från början till slut.

De Karpendonkse Hoeve I 35 år har denna restaurang serverat sina gäster fantastisk mat. I köket tillagar den härliga kocken delikata moderna rätter som hämtar sin inspiration från klassisk matlagning.

Två Michelinstjärnor ** Är du sugen på att testa restauranger som tilldelats två Michelin stjärnor finns det dessvärre inga inom stadens gränser. Dock finns det tre stycken en bit utanför stadens gränser. Cirka sex kilometer utanför staden finner du Treeswijkhoeve och De Lindehof och närmare 1 mil från Eindhoven finner du Boreas.

Läs mer om Eindhoven

FRANKFURT

Michelin Guide FrankfurtTvå Michelinstjärnor **

Tiger-Gourmetrestaurant Detta är den enda två stjärniga michelin som finns innanför Frankfurts stadsgränser. Här servas du fantastisk mat med fina texturer och kontraster och intensiva aromer, allt noga och omsorgsfullt tillagad med skickliga moderna tekniker.

En Michelinstjärna *

Francais Kockarna här använder sina fantastiska kunskaper och sin skicklighet för att skapa fantastiska kreationer och texturer av klassiska rätter. Njut av maten i den eleganta matsalen.

Ernos Bistro Bara inredningen och servicen i sig kommer att få dig att vela återvända hit, och då har du inte smakat maten än. De franskinspirerade rätterna tillagas på fantastiska råvaror och med imponerande skicklighet. Inte undra på att restaurangen är så populär som den är.

Weinsinn Väl mellan 200 olika sorters viner på denna vackert och modernt inredda restaurang. Men Weinsinn har mer att erbjuda sina gäster än ett gediget vinutbud. Kittla dina smaklökar med kökets kreativa men okomplicerade rätter.

I närområdet runt Frankfurt hittar du även ett antal Michelinbelönade restauranger. Bland annat Carmelo Grece, Lafleur, Sra Bua ny Juan Amado, Schellers som alla har fått vars en stjärna, samt Villa Rothschild Kempinski som kan stoltsera med hela två stjärnor.

Läs mer om Frankfurt

GENèVE

Michelin Guide GenèveEn Michelinstjärna *

Rasoi By Vineet Här finner du Indien mitt i Schweiziska Genève. Njut av den smakfulla och färgsprakande menyn i denna chica och eleganta restaurang där både smaker och dofter tar dig hela vägen till Indien och tillbaka.

Il Lago Njut av italienska smaker på denna restaurang som kombinerar chic inredning med eleganta italienska rätter. Maten här är sannerligen en förtjusande upplevelse.

Vertig’O Maten här får verkligen smaklökarna att hoppa till av njutning. Rätterna är noggrant och omsorgsfullt tillagade på ett sätt som låter smakerna träda fram.

Le Chat Botté Här dinerar du på franska klassiska rätter som tillagas till perfektion av det rutinerade kocklaget i köket.

Bayview Genom de stora fönsterna har du en fantastisk vy ut över vattnet. Till denna underbara vn serveras du härliga kreationer och tolkningar av franska favoriter.

Le Flacon Le Flacon är en charmig restaurang med stil där gästerna kan beundra kocken i hans arbete genom det inglasade köket. Maten är lika tilltalande som miljön och rätterna är okomplicerade med explosiva smaker.

Auberge Du Lion d’Or PÅ denna moderna restaurang blir ett exceptionellt utbud råvaror, i originella kombinationer, till rätter som fullkomligt sprakar av smaker. Till detta erbjuds en romantisk utsikt över sjön.

Le Cigaion Nära den franska gränsen finner du denna Le Cigaion, känd för sina fantastiska fiskspecialiteter. Njut av havets läckerheter i denna modernt inredda restaurang.

La Ferme De I’Hospital I detta före detta gårdshus finner du en varm och karakteristik inredning. Till detta serveras moderna rätter med noga utvalda viner.

Vill du skämma bort dig med ett besök på en tvåstjärnig Michelinrestaurang får du ta dig en bit utanför Genevé. Cirka åtta kilometer utanför staden hittar du Domaine de Châteauvieux och lite mer än en mil utanför Geneve finner du Le Floris som båda tilldelats två stjärnor av Michelin Guiden.

Läs mer om Genève

FUNCHAL

Michelin Guide FunchalEn Michelinstjärna *

Il Gallo d’Oro På den attraktiva terrassen på Madeiras enda Michelinbelönade restaurang, kan du njuta av moderna rätter med distinkta smaker, vackert och minutiöst presenterade.

Läs mer om Funchal

GIRONA

Michelin Guide GironaEn Michelinstjärna *

Ca O’Arpa Restaurangen erbjuder olika matsalar där du kan njuta av din mat. Rätterna är traditionella med en kreativ touch. Massana Detta är en pålitlig och välskött restaurang. I köket skapas innovativa rätter som ständigt tänjer på de kulinariska gränserna

Bo. Tic Denna restaurang sticker ut tack vare matens höga standard. Rätterna är intresanta och fantasifulla och det erbjuds även avsmakningsmenyer och säsongsbetonade menyer.

Els Tinars Denna restaurang har en lån familjehistoria bakom sig. Den traditionella menyn består av flera krativa rätter som du kan avnjuta med något av vinerna från den superba vinkällaren.

Tre Michlinstjärnor ***

El Celler De Can Roca Detta är regionens enda restaurang som tilldelats full pott av tre stjärnor av Michelin. Här demonstreras kockarnas kulinariska skicklighet i vartenda rätt som lämnar köket och deras förmåga att tänka utanför boxen tar maten till helt nya nivåer. Njut av fantastiska texturer, nyanser och kontraster och toppa måltiden med något vin från den superba vinkällaren.

Läs mer om Girona

GRONINGEN

Michelin Guide GroningenEn Michelinstjärna *

Herber Onder De Linden På denna eleganta restaurang går mys och topp kvalitativ gastronomi hand i hand och kockens kreativitet och fingertoppskänsla genomsyrar samtliga rätter.

En bit utanför Groningen finner du även två Michelin belönade restauranger till. De Vlindertuin och in de Molen som vardera fått vars en stjärna av Michelin.

Läs mer om Groningen

GöTEBORG

Michelin Guide GöteborgEn Michelinstjärna *

Sk Mat och Människor I denna mysiga restaurang kan du, genom det öppna köket, se kocken i full action. Den omsorg och eftertanke som ägnas maten här är beundransvärd och rätterna är både spännande och sakrika.

Thörntröm I denna eleganta restaurang med tillhörande underbar vinkällare kan du förutom fritt val från menyn, välja på tre ansnmakningsmenyer. Smakerna är klassiska, skansinaviska, frächa.

28+ Denna källarrestaurang har drivits med passion i över 25 år. Den moderna matlagningen blandar på ett skickligt vis franska och svenska smaker och rätterna lagas på säsongens råvaror av högsta kvalitet. Som grädde på moset finns det även ett imponerande utbud av ostar och en fantastisk vinlista.

Koka Välj mellan 3, 4 eller sju rättar från menyn. Rätterna är lätta och uppfriskande lekfulla till upplägget. Fisken här får en extra stjärna i kanten.

Bhoga Denna lilla härliga restaurang, med en stilfull elegant känsla över sig, använder sig av säsongens råvaror för att skapa innovativa rätter. Plus i kanten får de för sina fantastiska cocktails.

Sjömagasinet I denna obyggda gamla lagerlokal finner du idag en charmiga restaurang med en härlig terrass som vetter ut över hamnen. Här är det havets läckerheter som står i centrum och det är även det som är restaurangens styrka. På lunchen erbjuds en komprimerad version av à la carte menyn.

Läs mer om Göteborg

HAMBURG

Michelin Guide HamburgEn Michelinstjärna *

Se7en Ocean I denna lugna och sköna restaurang kan du koppla av och njut av klassiska internationella rätter och smaker. Njut av maten samtifigt som du beundrar utsikten över Binnenalster och Jungfernstieg.

Anna Sgroi I detta fantastiska “town house” serveras du klassiska och vällagad italiensk mat där smaker går före modena krusiduller och krims krams.

Piment Här kan du välja mellan de två menyerna Piment och Nouri’s som båda är perfekta uttryck av kockens kreativa och sofistikerade stil där maten presenteras ambitiöst och minimalistiskt.

Lanfhaus Scherre På den annars så klassiska menyn finner du stänk av moderna tekniker, men framförallt ett gediget utbud av viner, över 600 sorter. Menyn såväl vinlistan presenteras för dig digitalt på en Ipad.

Le Canard Nouveau Kocken här hämtar inspiration från sina turkiska rötter för att få fram vartenda smak ur de fina råvaror som används till de fantastiska rätterna som serveras. Matsalen är oval med glasfönster som sträcker sig från golv till tak så du har en härligt utsikt, vart du än sitter i restaurangen.

Två Michelinstjärnor **

Haerlin I den komplexa och sofistikerade menyn är varje rätt noggrant förberedd och presenteras som det kulinariska mästerverk det också är. De två avsmakningsmenyerna lever verkligen upp till förväntningarna, och lite därtill.

Jacobs restaurang På denna stilrena och flotta restaurang kan du vänta dig service som inte är annat än exceptionell. Här kan du verkligen njuta av gourmet mat till den vackra utsikten från trä terrassen med vy ut över Elbe.

Süllberg – Seven Seas Här erbjuds en genuint exklusiv matupplevelse, inte konstigt att restaurangen fått hela två Michelinstjärnor. Njut av klassiska rätter, god service och fina vinrekommendationer.

Läs mer om Hamburg

HIROSHIMA

Michelin Guide Hiroshima

Hiroshima har ett stort utbud av Michelinrestauranger att välja på där alla grader av stjärnor är representerade, dock endast en restaurang har lyckats att knappa hem full pott av tre stjärnor och det ä den välkända Nakashima.

Tre Michelinstjärnor ***

Nakashima På Nakashima kan du njuta av Japansk mat när den är som bäst där varje rätt illustrerar den tydliga omsorg som ligger bakom. Förutom den tre stjärniga Nakashima finns det även en handfull restauranger som belönats med två stjärnor och ett tjugotal restauranger som stoltserar med en stjärna.

Två Michelinstjärnor ** Kodama , Tenko Honten, Tokaan, Sazanka, Ajiyoshi

En Michelinstjärna * Irakuan, Ozawa, Kazura, Kitaoka, Sushi Mochizucki, Takotsubo, Tamano, Hiroto, Hitoshi, Millie fransk, Le Jardin Gourmand, Hanao, Fujitaya, Sushiya Oto, Fukumasa, Matsukaze, Akatora, Teuchisoba Esora, Higashiyama, Erba, Kimura, Le Miroir. Du kan läsa mer om restaurangerna på Guide Michelins sida som du hittar här.

Läs mer om Hiroshima

LEIPZIG

Michelin Guide LeipzigLeipzig kan stoltsera med två Michelin restauranger, en med en stjärna, Stadtpfeiffer, och en med två stjärnor, Falco.

En Michelinstjärna * Stadtpfeiffer På Stadtpfeiffer kan du njuta av vällagade klassiska rätter som utgör restaurangens två säsongsbetonade menyerna. Önskar du hellre välja från à la carte menyn erbjuder även den välbalanserade rätter som presenteras vackert på tallriken.

Två Michleinstjärnor **

Falco På Falco njuter du av välkomponerade och harmoniska rätter där presentationen av maten är minst lika tillfredställande som smaken. Restaurangen är belägen nästan 100 meter över marken och smakfullt och elegant inredd.

Läs mer om Leipzig

LA ROCHELLE

Michelin Guide La RochelleTvå Michelinstjärnor **

Christopher Coutanceau
I La Rochelle finner du en Michelinbelönad restaurang och denna kan stoltsera med hela två stjärnor. På Christopher Coutanceau njuetr du av den fantastiska maten samtidigt som du kan beskåda utsikten över havet som breder ut sig utanför fönstret. Havet återspeglar sig även i menyn som visar upp ett par fantastiska rätter innehållande havets alla läckerheter, tillagade till perfektion.

Läs mer om La Rochelle

LUGANO

Michelin Guide LuganoEn Michlelinstjärna *

Arté Njut av medelhavsinspirerade och Fransk-schweiziska rätter till en fantastisk utsikt över sön.

Da Candida Kort och gott: Fantastiska kulinariska kreationer med franska smaker i elegant miljö!

La Locanda del Notaio I utkanten av Lugano, bara ett stenkast från Schweiz finner du denna restaurang som bjuder på fantasifulla rätter i den eleganta matsalen.

Conca Bella Njut av gourmetmat tillagat på kött och fisk med influenser från Italien och medelhavet. Passa även på att göra ett besök i den välsorterade vinkällaren.

Läs mer om Lugano

LUXEMBURG CITY

Michelin Guide Luxemburg CityEn Michelinstjärna *

La Cristallerie Här serveras moderna rätter som hämtar sin inspirera från klassiska smaker och tillagas på finaste råvaror.

Clairefontaine På denna attraktiva restaurang kan du njuta av kreativa och moderna rätter samt en imponerande vinlista. Om vädret tillåter så försök att få ett bord på terrassen!

Mosconi Mosconi serverar rätter som hyllar Italiens gastronomiska traditioner. De italienska rätterna är både vackra och smakrika men framförallt sprängfyllda av omsorg och tillagade på råvaror av finaste kvalitet. Utöver ovan nämnda restauranger, som alla ligger inom Luxemburgs Citys gränser, finner du sex Michelin restauranger en bit utanför staden; Patin d’Or, Ma langue sourit, Lea Linster, La Distillerie, Toit pour Toi och La Lorraine.

Läs mer om Luxemburg City

MAASTRICHT

Michelin Guide MaastrichtEn Michelinstjärna *

Tout À Fait Tradition och originalitet möts på denna härliga restaurang. Rätterna baseras på säsongen bästa råvaror och levererar fantastiska smakkombinationer. Som grädde på moset är priserna överkomliga här!

Château Neercanne Inte nog med att maten här är fantastisk, när du äter den befinner du dig även på en av Hollands absolut vackraste platser. På detta fantastiska slott har det bott och dinerat sedan 1600-talet. Se till att få ett bord på terrassen och häpnas över den vackra utsikten samtidigt som du smuttar på ett glas vin från den imponerande vinkällaren.

Två Michelinstjärnor **

Beluga Njut av kreativa och smakrika rätter av högsta kvalitet och det är tydligt att kocken på Beluga värderar sina gäster lika högt som han värderar god matlagning!

Läs mer om Maastricht

MáLAGA

Michelin Guide MálagaEn Michelinstjärna *

José Carlos Garcia
I shoppingdistriktet, mitt emot Muelle Uno hamnen finner du Málaga enda Michelin restaurang. Här kan du njuta av innovativa och fantastiska rätter samtidigt som du ser kocken i full action genom det öppna köket.

Läs mer om Málaga

MALMö

Michelin Guide MalmöEn Michelinstjärna *

Vollmers
På områdets finaste råvaror och ingredienser erbjuds här en modern meny, full av smaker och originalitet. Välj mellan 4, 6 eller 8 rätter och njut sedan av maten såväl den professionella servicen från den charmiga personalen.

Bloom In The Park Här har ni en något annorlunda restaurang – den har varken meny eller vinlista. Du får till och med gissa vad det är du äter. Dock behöver du aldrig vara nervös, vad du än får framför dig så kan du vara säker på att det är tillagat till perfektion, kryddat med djärva smaker och originalitet och baserat på fantasifulla kombinationer av bästa råvaror.

Läs mer om Malmö

MILANO

Michelin Guide MilanoEn Michelinstjärna *

Vun
Här skapar kocken rätter med smaker som hämtar inspiration från Neapel samtidigt som gästerna intruduceras i några av Italiens absoult bästa igridienser och råvaror, och allt sker på ett exeptionellt sätt.

Trussardi Alla Scala Här förvandlas ett noga utvalt sortiment av råvaror av högst kvalitet till uppfinningsrika och kreativa rätter. En kulinarisk upplevelse helt enkel!

Joia Rätterna här på Joia är främst vegetariska och vackert presenterade, med en hint av asiatiska influenser.

Alice-Eataly Milano Smeraldo Njut av kockens fantasifulla rätter, bland annat ett härligt utbud av fiskrätter, i denna attraktiva designinredda restaurangen.

Al Pont De Ferr I en enkel och rustik restaurang serveras eleganta rätt till resonliga priser. Under luchen finns en enklare meny att välja från.

Berton Matsalen på Berton är modern inredd i elegant och minimalistisk stil. Menyn fortsätter på det kreativa stråket och reserverar du ett bord i köket så kan du se kocken ”in action”.

Tano Passai I’Olio I den romantiska atmosfären som vilar över denna restaurang njuter du av kreativa fisk- och kötträtter, smaksatta med finaste olivoljor. Restaurangen har även en röklounge med soffa.

Iyo Här kan du välja på ett brett utbud av rätter baserade på japanska smaker till mer kreativa västerländska kreationer. Avsluta din måltid med en ”grand finale” av någon av de europeiska eterätterna toppade med asiatiska frukter.

Unico Milano Förutom den fenomenala maten så står även denna restaurang för en fenomenalt utsikt över staden från in position på 20e våningen. Maten hämtar sin inspiration från regionen och baseras på italienska råvaror.

Innocenti Evasioni Här kan du njuta av kreationer där kocken tolkar klassiska rätter med härlig fantasi. Besöker du restaurangen under den varmare perioden, se till att få ett bord utomhus i den mysiga trädgården.

Två Michelinstjärnor **

Cracco
I denna tvåstjärniga Michelin restaurang, dekorerad i enkel, dock modern stil, njuter du av rätter med fokus på innovation.

Sadler Njut av harmoni i såväl inredningen som i maten på denna vackra och eleganta restaurang. Rätterna är välbalanserade med en fantastisk mix av tradition och innovation.

Il Luogo Di Aimo E Nadia På italienska råvaror tillagas här rätter med huvudsaklig inspiration från Toscana som är svåra att efterlikna, på ett fantastiskt sätt.

Läs mer om Milano

MONTPELLIER

Michelin Guide MontpellierEn Michelinstjärna *

Le Jardin Des Sens
Rätterna som serveras här är en blandning av tradition och innovation som på ett framgångsrikt sätt kombinerar franska traditioner med influenser från fjärran -E spännande kulinarisk upplevelse helt enkelt.

La Résernve Rimbaud På denna restaurang hyllas solen och södra Frankrike. Här förvandlas finaste råvaror till fantastiska rätter. Om vädret tillåter, passa på att njut av maten på den vackra terrassen.

Mia Denna restaurang, döpt efter kockens dotter, har snabbt blivit en favorit bland stadens lokalbefolkning. Kocken hämtar inspiration från Södra Frankrike, Spanien och Italien, vilket resulterar i ett vinnande koncept av medelhavsfusion.

Läs mer om Montpellier

OSAKA

Michelin Guide OsakaOsaka har ett gediget utbud på över 80 stjärnbelönade Michelinrestauranger med representanter i alla tre kategorierna av en, två och tre stjärnor.

Tre Michelinstjärnor ***

Kashiwaya En av restaurangerna som belönats med tre stjärnor är Kashiwaya. På menyn hittar du klassiska japanska rätter med en extra twist. Restaurangen erbjuder såväl lunch som middagsätningar.

Koryu En annan restaurang som lyckats skrapa hem full pott med tre stjärnor är Koryu. Koryu erbjuder kreativa och spröda rätter på härliga Naniwa grönsakerna och havets läckerheter från Osakas kust.

Två Michelinstjärnor **

Kahala Restaurangen Kahala har belönats med två Michelinstjärnor och har en innovativ tankegång gällande sin mat. Restaurangen öppnade först som ett steakhouse och de särskiljande rätter som serveras idag är sprungna ut kockens strävan att plocka fram nya och överraskande smaker. Slå dig ner och se när kocken tillagar köttet precis framför näsan på dig!

En Michelinstjärna * Osaka har över 60 restauranger som belönats med en Michelin stjärna vardera. Inte helt oväntat så är mestadels av dessa restauranger som inriktar sig på japanska och inhemska läckerheter men det finns även ett par restauranger som representerar matlagning från andra delar av världen, framförallt franska sådana.

En av dessa franska restauranger är Différence. Här serveras traditionella kombinationer av råvaror som kryddas med en nypa originalitet. En av restaurangerna som håller sig till hemlandets traditioner när det kommer till matlagning är Ajikitcho Bunbun-an. Du finner restaurangen nere i en källare och här serveras traditionella japanska rätter som var och en representerar den pågående säsongen.

Vill du läsa mer om alla Osakas Michelinbelönad restauranteur hittar du en fullständig lista här

Läs mer om Osaka

MARSEILLE

Michelin Guide MarseilleEn Michelinstjärna *

Une Table Au Sud
Kocken på denna stjärnrestaurang tillagar både konstnärliga och uppfinningsrika rätter som omfamnar traktens traditioner baserat på framförallt Provanska grönsaker och lokal fisk. Njut av maten samtidigt som du njuter av den fantastiska vyn över Notre-Dame de la Garde.

Alcyone Här går man efter visonen att erbjuda delikata medelhavsinspirerade rätter, härligt kryddade och bestående till stor del av lokat fångad fisk.

Michel – Brasserie Des Catalans På denna restaurang kan du suga i dig den härliga och lokala atmosfären som råder i Marseille. På menyn finner du ständigt en exceptionellt tillagad rätt av ”dagens fångst”.

L’Épuisette Precis vid vattnet, ja nästan på vattnet faktiskt, finner du denna sjärnbelönade restautrang och kanske inte helt oväntat så är fisk restaurangens specialite. Bouillabaisse, Bourride och grillad hummer rekomenderas starkt.

Am Par Alexandre Mazzia Kocken på denna chicka restaurang levererar rikliga signaturrätter i form av kreativa och inspirerande kreationer som blandar havets läckerheter med asiatiska influenser. Fantastiskt!

Två Michelinstjärnor ** La Villa Madie Med sitt fantastiska läge som bjuder på en härlig utsikt över havet njuter du av vyn såväl maten på denna restaurang. Rätterna följer gourmetvärldens kulinariska trender och kocken levererar smakrika och perfekta rätter. Som grädde på moset är servicen utomordentlig.

Tre Michelinstjänror ***

Le Petit Nice Med influenser från Provence lagas här medelhavsinspirerade rätter på bland annat grönskar från den egna trädgården. Njut av skaldjursrätter av högsta kvalitet och missa inte den mytomspunna bouillabaissen.

Läs mer om Marseille

NANTES

Michelin Guide NantesEn Michelinstjärna *

L’Atlantide
Denna moderna restaurang erbjuder en fantastisk utsikt över staden och floden såväl som orginella rätter och en fin vinlista.

Två Michelinstjärnor **

Manoir De La Boulaie
En liten bit utanför Nantes finner du denna restaurang som belönats med två Michelin stjärnor. Här serveras nyskapande rätter på närodlade råvaror, smaksatta med kryddor från när och fjärran och alltid är noggrant tillagade!

Läs mer om Nantes

NEAPEL

Michelin Guide NeapelEn Michelinstjärna *

Il Comandante
I denna modernt inredda restaurang serveras du rätter av sofistikerad enkelhet, elegant presenterade på talriken. Njut också av den fantastiska utsikten.

Palazzo Petrucci Med utsikt över ett av Neapels absolut vackraste torg kan du avnjuta lokala och smakrika rätter i denna superba restaurang, stilfullt inredd med minimalistisk dekor.

Läs mer om Neapel

PALERMO

Michelin Guide PalermoEn Michelinstjärna *

Bye Bye Blues
Precis i utkanten av Palermo hittar du denna restaurang som belönats med en Michelin stjärna. Här ligger fokus på fantasi och uppfinningsrika rätter som hämtar sin inspiration från traditionella och regionala specialiteter. Missa inte den intresanta vinlistan.

Läs mer om Palermo

PALMA DE MALLORCA

Michelin Guide palma de MallorcaEn Michelinstjärna *

Simply Fosh
Simply Fosh är stadens enda Michelinbelönade restaurang och erbjuder ett utbud av kreativa och moderna medelhavsrätter baserade på färska och säsongsbetonade råvaror.

Läs mer om Palma de Mallorca

PORTO

Michelin Guide PortoEn Michelinstjärna *

The Yeatman
Avnjut innovativa rätter, antingen från någon av de färdigkomponerade menyerna eller välj fritt från à la carte menyn. Som grädde på moset erbjuds även en av Portugals bästa vinlistor.

Pedro Lemos I någon av de två matsalarna eller på den attraktiva terrassen på restaurangen Pedro Lemos kan du avnjuta någon av de till urvalet få, men högst kreativa och välsmakande rätter. Välj från tre olika menyer.

Läs mer om Porto

PRAG

Michelin Guide PragEn Michelinstjärna *

La Degustation Bohême Bourgeoise
I denna L-formade restaurang, belägen i en vacker och historisk byggnad, kan du välja mellan två avsmakningsmenyer med 6 eller 11 rätter bestående av moderna tolkningar av både europeiska och tjeckiska rätter där innovation och smaker står i centrum.

Alcron Här finns både val av kalla och varma avsmakningsmenyer bestående av internationella rätter, kreativt och modernt tillagade på bästa råvaror och som slutligen presenteras vacker på tallriken framför dig. Till detta erbjuds ett fint utbud av viner.

Läs mer om Prag

RENNES

Michelin Guide RennesEn Michelinstjänra *

Aozen
Aozen har fort blivit en favorit i Rennes. Här kan du njuta av rätter tillagade på närodlade råvaror kryddade med söta kryddor. Helt klart värt ett besök, du kommer inte att bli besviken.

La Coquerie Här hämtar kocken inspiration från resor och kulturer och resultatet är moderna rätter med en krydda av Japan. En spännande matupplevelse helt enkelt.

Le Saison Bara en lite bit utanför Rennes finner du Le Saison, en elegant restaurang med modern interiör. Maten är lika elegant som dekoren och följer de olika säsongerna.

Läs mer om Rennes

NAPA COUNTY

Michelin Guide Napa CountryEn Michelinstjärna *

La Toque
I denna glada och avslappnade hotellrestaurang finner du ett öppet kök där du kan se kocken när han skapar de mästerverk som sedan lämnar köket och placeras på bordet framför dig. Menyn erbjuder ett flertal moderna rätter, alla lika omsorgsfullt tillagade.

Bouchon På detta teatraliska brasseri till restaurang med en härlig franska atmosvär njuter du av franska läckerheter i den chica matsalen. Efterrätterna är något alldeles speciellt och servicepersonalen är både fantastisk och vänlig.

Tre Michelinstjärnor ***

The French Laundry
Låt inte namnet missleda dig, detta är inget annat än en helt fantastisk restaurang som serverar, inte bara mat, utan hela paketet av en fabulös restaurangupplevelse. Lyx presenteras på varenda talrik som lämnar köket, där varje smak och tugga är perfekt komponerad för att framhäva smaken i nästa. Magnifikt helt enkelt.

Läs mer om Napa County

RIO DE JANEIRO

Michelin Guide Rio de JaneiroEn Michelinstjärna *

Lasai
Här följer man slaviskt säsongerna i sin matlagning som baseras på endast lokala ingredienser. Kocken arbetar bara med ett mindre antal ingredienser och man odlar även sina egna grönsaker och föder upp sina egna kycklingar. Rätterna som sedan presenteras är kreativa och djärva. En spännande gastronomisk upplevelse.

Oro På Oro njuter du av kreativ matlagning med ovanliga ingredienser som resulterar i överraskande rätter . Prova på upp till 27 olika rätter!

Olympe Här serveras fransk mat tillagad på brasilianska råvaror. En kombination som visat sig vara ett vinnande koncept. Missa inte att prova någon av de fantastiska efterrätterna eller att ta en titt på den intressanta vinlistan.

Roberta Sudbrack Kocken här har en förkärlek till lokalt producerade råvaror och har en unik förmåga att locka fram otroliga smaker ur dessa. Rätterna känns äkta och känsloladdade och fullkomligt exploderar av fantastiska smakkombinationer.

Mee På denna sofistikerade restaurang får du en mångsidig asiatisk upplevelse, fast i Brasilien. Här möts smaker från japan, Thailand, Kambodja, Malaysia, och Kina och bildar tillsammans till fantastiska smakkombinationer. Passa på att låta sommeliern guida er genom sake-utbudet.

Le Pré Catelan Le Pré Catelan räknas till en av Rios absolut mest sofistikerade restauranger. Här erbjuds allt från tropiska menyer, avsmakningsmenyer till à la Carte menyer. Maten här är fantastik men det är utan tvekan desserterna som är fjädern i hatten på denna restaurang och det kommer att vattnas i munnen långt efter ditt besök här bara vid åtanken av dessa.

Läs mer om Rio de Janeiro

ROTTERDAM

Michelin Guide RotterdamEn Michelinstjärna *

Amarone På denna fashionabla restaurang kan du förvänta dig samma elegans och kvalitet som vinet restaurangen tagit sitt namn ifrån. De fantasifulla rätterna som serveras tillagas på bästa råvaror.

Wereldmuseum Förutom en vacker utsikt över den historiska hamnen kan du här även njuta av den ambitiösa kockens moderna kreationer i rätter som är både vackra och smakfulla.

Fg Food Labs Här ligger fokus på nya smaker och texturer och man tänjer hela tiden på de kulinariska gränserna vilket resulterar i både djärva och karakteristiska rätter. Restauranger ger verkligen själ för sitt namn, på bästa möjliga vis!

Perceel Med fokus på naturliga smaker och råvaror av högsta kvalitet serveras här rätter som inte är något annat än en fröjd för dina smaklökar. Som lax på löken är servicen helt fenomenal.

Två Michelinstjärnor **

Fred ”Less is more ”är mottot på denna restaurang. Rätterna är kreationer där varje ingrediens fyller sin funktion.

Fg – Francois Geurds En mer exklusiv och spektakulär restaurang får du leta efter. Kocken här tillagar smarta och högst innovativa rätter med fenomenala smakkombinationer. En fantastisk kulinarisk upplevelse helt enkelt.

Parkheuvel Med underskön Arto deco interiör, en terrass som vetter ut mot hamnen, en fantastisk meny och en minst lika fantastisk vinlista kan ditt besök på Parkheuvel inte bli annat än en kväll av perfektion. Lägg sedan till utomordentlig service så är du i restauranghimlen.

Läs mer om Rotterdam

SAINT MARTIN (FRANKRIKE)

Michelin Guide Saint MartinTre Michelinstjärnor ***

La Bouitte
I en kombination av finaste råvaror, innovativt tänkande och färska örter plockade i omgivningen, skapar kocken här fantastiska rätter som presenteras vacker och felfritt i den mysiga matsalen.

Läs mer om Saint Martin (Frankrike)

SALZBURG

Michelin Guide SalzburgEn Michelinstjärna *

Carpe Diem
Carpe diem är en fashionabel restaurang i det välkända Getreidegasse. Ta del av ett utbud av både regionala som internationella rätter. I källaren finner du en bar som serverar plockmat i strutar och hemmagjorda bakverk.

Esszimmer På de fyra olika menyerna, däribland en med enbart fisk och en helt vegetarisk, finner du endast rätter tillagade på råvaror av högsta kvalitet. Rätterna är kreativa men vidhåller samtidigt en lokal förankring. Gör din kulinariska upplevelse komplett med ett vin från den österrikiska vinlistan.

Ikarus Varje månad tillagar en gästkock internationella rätter för besökarna att avnjuta. Under sommaren erbjuds även grillade läckerheter som tillagas i utomhusloungen.

Senns Uttrycksfull, konstnärlig och omsorgsfull är ord som bäst beskriver de rätter som lämnar köket på denna restaurang. Maten, som tillagas på råvaror av bästa kvalitet, håller en hög standard och är både superb och spännande.

Pfefferschiff I den charmiga matsalen som är både elegant och hemtrevlig på samma gång njuter du av moderna rätter med rötter i klassisk matlagning.

Läs mer om Salzburg

SAN FRANCISCO

Michelin Guide San Francisco

I San Francisco finns möjligheter för att verkligen kittla dina smaklökar och ta dig ut på en otrolig kulinarisk tripp för staden kan stoltsera med ett stort antal Stjärnbelönade restauranger med allt från en stjärna upp till fantastiska tre stjärnor.

Tre Michelinstjärnor ***

Benu
Den kvällsliga avsmakningsmeny är verkligen en unik kombination av amerikanska och Koreanska influenser som gifter sig perfekt i munnen. Avrunda måltiden med någon av de spektakulära desserterna. Här får du fantastisk service och personalen är imponerande avslappnade och vänliga för en restaurang av denna kaliber.

Saison Här njuter du av förstklassig mat i den öppna matsalen som är direkt ansluten, utan väggar och fönster, till köket. Kocken besöker personligen varje bord och berättar och beskriver de olika rätterna som finns. Utöver fantastisk mat har Saison även en intressant vinlista. Restaurangen är rullstolsanpassad.

Två Michelinstjärnor **

Coi
På Coi är maten lika innovativ som vacker. Här får traditionella och lyxiga ingredienser lämna utrymme för teknik och känsla. Kocken har verkligen förmågan att förvandla något så enkelet som broccoli till något så delikat att du inte förstår dess like. Avnjut exempelvis avsmakningsmenyn på sju rätter. Restaurangen erbjuder även privata matsalar.

Quince Här välkomnas du av staden kanske bästa personal. De olika fasta menyerna utlovar finjusterade och förhöjda smakupplevelser. Extra fantastiskt här är pastarätterna. Förutom den fantastiska maten erbjuds även en intressant vinlista, en anmärkningsvärd cocktail meny och privata matsalar.

Acquerello De eleganta, men inte överdrivna, fantastiska italienska rätterna har moderniserats något. Dock sker aldrig innovation på bekostnad av smak och stil. Desserterna här är en gudagåva. Låt dig inte missledas av dess klassiska titlar, det är inget klassiskt eller vanligt över dessa fantastiska kreationer.

Atelier Crenn Naturligt grå och diskret är den stjärnbeströdda restaurangen nästan osynlig för blotta ögat. Graciös serveringspersonal håller restaurangen jordnära och lugn. Matlagningen är nyckfull, utgår från djup kunskap och baseras på elementära uttryck av jorden och havet. För att kunna njuta av maten här krävs en reservation.

En Micehlin Stjärna *

Commis
Commis är restaurangen för dig som söker genomtänkta och raffinerande maträtter. Här kan du avnjuta en av områdets absolut mest prisvärda tio rätters avsmakningsmeny.

Maruya Njut av fantastiska Japan mitt i San Fransisco. Välj från à la carte menyn och glöm inte att unna dig något från dessertmenyn, efterrätterna här håller samma höga standard som maten.

Luce Trots att denna restaurang tillhör hotellet med samma namn skall den inte förväxlas med någon ”vanlig” hotellrestaurang. Rätterna som lämnar köket är inget annat perfektion där säsongsbetonade smaker står i centrum.

State Bird Provisions För en något annorlunda restaurangupplevelse skall du planera in ett besök här. Att äta här är så långt ifrån en traditionell middag som du kan komma men upplevelsen är helt klart fylld av innovation och framförallt väldigt rolig.

SPQR Att dinera på Spqr är behagligt, avslappnat och restaurangen har en hemtrevlig känsla över sig. I denna härliga miljö serveras du superb italiensk mat. Njut av något gott vin från den intresanta vinlistan under tiden som du smakar av den fantastiska maten. Glöm inte att boka bord innan för här är det många som vill äta sina middagar.

Sons & Daughters På denna mysiga restaurang välkomnas du varmt av ett vänligt personalteam. Sju-rätters menyn varierar ständigt och anpassas efter säsong men stående är den höga kvalitén och fantastiska smaken.

Campton Place På denna, något formella restaurang, njuter du av delikata kombinationer av smaker och texturer med en hint av indiska kryddor i de innovativa kreationer som lämnar köket.

Arne Med influenser från Japan Europa och Amerika skapas och serveras här rätter som är både nytänkande och sakrika.

Keiko À Nob Hill Lyxig och sofistikerat är två ord som på ett bra sätt beskriver känslan av Keiko À Nob Hill. Här blandas unika kulinariska stilar med tradition. Servicen här är dessutom exceptionell då man ser god service som en minst lika viktig faktor som maten för att kunna erbjuda den bästa möjliga restaurangupplevelsen som möjligt.

La Folie Här njuter du av rätter, tillagad med klassika franka tekniker och japanska influenser. Restaurangen erbjuder förutom en intressant vinlista även privata rum för middagsgäster som föredrar avskildhet under middagen.

Michel Mina Här serveras mat som hämtar sin inspiratin från det franska och asiatiska köket där fokus ligger på lyxiga ingridienser som exempelvis hummer.

Kusakabe Älskar du sushi så är detta restaurangen för dig. Kusakabe erbjuder förutom ett fantastiskt utbud av kreativa sushikreationer ett urval av smakrika rätter från det kaiseki köket.

Boulevard Maten består av okomplicerade klassiska lokala rätter vilket har gjort restauranger populär bland såväl turister som lokalbefolkning. Under luncherna kan du se allt från affärsmän till barnfamiljer som njut av de välsmakande och loka rätterna.

Spruce Placerad i en av San Fransiscos finare områden lockar Spruce en något mer välbärgad publik under dagarna och är den perfekt restaurangen för att imponera på en dejt under kvällarna. Maten hämtar sin inspiration från lokala rätter och varierar efter säsong.

Gary Danko Här kan du förvänta dig näst inpå kunglig behandling av den fantastiska servicepersonalen. Mixa ihop din egen tre- till fermrätters avsmakningsmeny. Skäm bort dig med en fantastisk smakupplevelse i form av klassiska rätter med internationella influenser och koppla av och njut av såväl mat som service av högsta kvalitet.

Aziza På denna härligt och exotiska restaurang njuter du av marockansk mat med en modern touch. Kom lite tidigare än din sittning och slå sig ner i den marockansk-inspirerade loungen och låt bartendern banda en härlig drink till dig medan du väntar.

Läs mer om San Francisco

SAN JOSé

Michelin Guide San JoséI utankanten av San José hittar du två stjärnbelönade restauranger. Den ena har belönats med en stjärna och den andra med två. En Michelinstrjärna *

Plumed Horse Njut av moderna rätter och ett intressant utbud av viner i denna restaurang belägen i vad som liknar en mysig bungalow. Men låt inte bungalown lura dig, denna restaurang har definitivt en lyxig känsla över sig och lockar en hel del av stadens välbärgade finsmakare.

Två Michlenstjärnor **

Manresa Här kan du beställa in kockens hemliga avsmakningsmeny. Vad den innehåller varierar ständigt och du får inte svaret förrän rätterna presenteras framför dig. En annorlunda och spännande uppleves som inte kommer att göra dig besviken.

Läs mer om San José

SICILIEN

Michelin Guide SicilienTvå Michelinstjärnor **

Principe Cerami
Siciliens enda restaurang som belönat med två Michelinstjärnor är Principe Cerami. Be om ett bord ute på den romantiska terrassen om vädret tillåter och njut av kockens magiska rätter som speglar den Sicilianska kulturen och traditionen.

En Michelinstjärna * La Capinera På denna mysiga inrättning med utsikt över havet erbjuds innovativa rätter men en förkärlek till regionala maträtter.

Läs mer om Sicilien

SORRENTO

Michelin Guide SorrentoEn Michelinstjärna *

Terrazza Bosquet
Här dinerar du i en elegant matsal, men under sommaren och när vädret tillåter bör du be om ett bord ute på den förtrollande vackra terrassen med utsikt över Neapelbukten. De utsökta och kreativa rätter som servers är alla tillagade på ingredienser från Kampania regionen.

Il Buco Denna eleganta restaurang är belägen i vinkällaren av ett gammalt kloster. Här serveras traditionella, dock kreativa, rätter  i en ledig med intim miljö.

Läs mer om Sorrento

STRASBOURG

Michelin Guide StrasbourgEn Michelinsrtjärna *

Umami
Enligt det japanska köket är umami den femte smaken efter söt, salt, surt och bitter. Det är också denna smak som rätterna på restaurangen med samma namn fokuserar på.

Esprit Terroir På denna lilla restaurang, belägen i ett gammalt hus, serveras underbara säsongsbetonade och moderna rätter till överkomliga priser.

Girardin – La Casserole I denna moderna restaurang kommer du definitivt att uppleva en fantstiskt kulinariskt upplevelse när du smakar på de nobla och harmioska rätterna som serveras av den charmerande servicpersonalen.

1742 Njut av sakfulla, och exeptioneltt tillagade rätter över en flaska vin fån det intresanta utbudet av Alsace-viner.

Gavroche Känslan av att denna restaurang gör allt för sina kunder genomsyrar såväl maten som servicen. Maten har både finess och karaktär och tillagas på finaste råvaror.

Buerenhiesel Denna restaurang är belägen i en helt fantastiskt 1600-tals gård och här serveras du nyversioner av traditionella och regionala rätter, samt väljer bland ett underbart utbud av Alsace viner.

Läs mer om Strasbourg

STUTTGART

Michelin Guide StuttgartEn Michelinstjärna *

5 På denna restaurang med lounge-stil kan du välja på två menyer bestående av moderna och lekfulla kreationer, den ena vegetarisk. På undervåningen finner du en trendig bar, helt dekorerad i vitt.

Zirbelstube Atmosvären här är elegant och rätterna innovativa. Rätterna baseras på inget annat än absoiult bästa råvaor, helst lokalt producerade. Här finns även en fenomenal vegetarisk meny att välja på.

Olivo På förstavåningen av ett elegant hotell finner du denna lika eleganta restaurang. Njut av en sofistikerad restaurangupplevelse, moderna rätter och god service.

Délice Platserna på denna restaurang må vara få men anledningarna till att dinera här många. Däribland den fantastiska servicen, imponerande vinlistan som den fantastiska personalen mer än gärna guidar dig igenom och sist men inte minst, såklart maten!

Wielandshöhe Precis i utkanten av staden finner du denna restaurang som serveras skickligt tillagade rätter där den fina kvalitén på råvarorna lyser igenom i de smakfulla rätterna.

En bit utanför och i området runt Stutgart finner du även ett par Michelinbelönade restauranger som dock kräver en mindre utflykt. Dessa Är YoSH, Speismeisterei, Gourmet Restaurant avui, top air, Bachofer, Malathounis, Schwabenstube och Gasthof Krone som alla har vars en Michlinstjärna.

Läs mer om Stuttgart

TENERIFFA

Michelin Guide TeneriffaEn Michelinstjärna *

Kazan
Teneriffa har en bara en Michleinrestaurang och det är Kazan som har belönats med en stjärna. Trots sin staus som spansk ö så är det det japsnska rätter som gäller här. Restaurangen är modernt inredd och har även en suhibar. Bered dig på fantastiska japanska rätter av högsta kvalitet, kreativa och vällagade!

Läs mer om Teneriffa

TOULOUSE

Michelin Guide ToulouseEn Michleinstjärna *

Stéphane Tournié Led jardins De l’Opéra
Här kan du räkna med mat av högsta kvalitet, varje gång! Noggrann och tekniskt skickligt tillagade rätter presenteras vackert och enkelt. Superbt helt enkelt!

Två Michelinstjärnor **

Michel Sarran
I hjärtat av Toulouse finner du denna fantastiska restaurang där inget annat än perfekta och kreativa rätter, tillagade på råvaror av högsta kvalitet, lämnar köket.

I utkanten och i området runt staden finner du även Restaurangerna En Pleine Nature, Ô Saveurs och En Marge som tilldelats en Michelinstjärna vardera och även L’Amphitryon som tilldelats två Michelinstjärnor

Läs mer om Toulouse

TURIN

Michelin Guide TurinEn michelinstjärna *

Del Cambio
Del Cambio är en av Italiens mest eleganta och historiska restauranger. Avnjut fantastiska regionala rätter i den lyxigt eleganta röd- och guldiga interiören. Missa inte det intressanta utbudet på vinlistan och glöm inte att boka bord i förväg!

Vintage 1997 Vackra tyger och eleganta träpaneler utgör den eleganta interiören på Vintage 1997. Upplev uppfinningsrika rätter som hämtar inspiration från traditionella smaker. Lyxa till det med champagne till maten!

Magorabin Förutom den fantastiska maten så bör du passa på att insupa den lugna nästan förtrollande atmosfär som finns i denna restaurang. Maten är fantasifull, kreativ - en härlig kontrast till den annars så konstruktiva och traditionella staden.

Vo Den talangfulle kockens passion lyser igenom i den moderna och minimalistiska restaurangens meny. Ett besök här är både tillfredställande och prisvärt men glöm inte att boka bord i förväg!

La Barrique På denna familjära och vänliga restaurang serveras klassiska och regionala rätter kryddade med kreativitet och passion. Glöm inte att prova på någon av deserterna och se över den intressanta vinlistan.

Casa Vicina-Eataly Lingotto I den minimalistiska interiören serveras du fantasifulla och kreativa rätter.

I området runt Turin finner du även Dolce Still Novo alla Reggia och La Credenza som har en Michelinstjärna var och Combal.zero som tilldelats två stjärnor av Guide Michelin.

Läs mer om Turin

VADUZ

Michelin Guide VaduzEn Michelinstjärna *

Marée
På den fantastisk vackert belagda restaurangen Marée njuter du, förutom av omgivningen, av klassiska rätter, stundtals med en modern twist, baserade på finaste råvaror och skarpa kryddor.

Schatzmann Vare sig du föredrar en smakfulle restaurang eller en modern vinterträdgård så är Schatzmann restaurangen för dig. I den vackra omgivningen njuter du av okomplicerade, dock smakrika, rätter samt ett utbud av över 450 viner.

En liten bit från Vaduz finner du även Schüssel – Nidbergstude och Äbtestude som även dessa belönats med vars en stjärna av Guide Michelin.

Läs mer om Vaduz

VERONA

Michelin Guide VeronaEn Michleinstjärna *

Il Desco
I en vacker 1400tals byggnad på en av tvärgatorna i gamla stan finner du denna fantastiska restaurang som serverar skickligt tillagade rätter där kött och fisk är restaurangens specialiteter.

Osteria La Fontanina På denna restaurang, näst inpå helt täckt i grönskande växter, pryder ett utbud av uppdaterade traditionella och renionala menyn.

Läs mer om Verona

VERSAILLES

Michelin Guide VersaillesMed sin närhet till Paris har Versailles ett stort utbud av Michelinrestauranger i området runt staden, men som dock kräver att man tar sig någon mil utanför stadens gränser eller in till Paris. Dock finnd det ett par innanför stadens gränser!

En Michelinstjärna *

L’Angélique
PÅ denna moderna restaurang serveras du härligt moderna kreationer. Här finns även möjlighet för privata rum att dinera i men ett tips är att försöka få ett bord i matsalen på ovanvåningen som är mycket elegant och inbjudande.

Två michlinstjrnor **

Gordon Ramsay Au Trianon
I den eleganta miljön på denna restaurang njuter du av färska, inbjudande rätter tillagade på finaste råvaror. Du finner även ett utomordentligt utbud av Burgundy viner.

Läs mer om Versailles

WIEN

Michelin Guide WienEn Michelinstjärna *

Dom Beisl
På denna traditionella vinbar skapar kocken på ett framgångsrikt sätt sofistikerade och moderna kreationer av regionala rätter som du sedan kan avnjuta i den avslappnade och vänliga atmosfären som råder på restaurangen.

Walter Bauer Är du ute efter Wiens typiska charm så har du kommit till rätt ställe. Här serveras du klassiska lokala rätter tillagade på finaste råvaror som tillför rätterna en extra härlig smak. Den gedigna vinlistan erbjuder förutom ett stort utbud något för alla plånböcker.

Tian Låt kocken och hans kock lag på denna restaurang presentera dig för den fantastiska världen av grönsaker. Avnjut den fantastiska maten över en flaska vin från den fantastiska vinlistan. Ta hjälpa av den otroligt kunniga sommeliern för att hitta det som passar till just din mat.

Konstantin Filippou I denna minimalistiska restaurang men vackra trägolv visar kocken upp ett fantastiskt utbud av smakrika och något komplexa rätter. I den stora matsalen kan du till och med se kocken i full action. Under sommaren kan du njuta av den underbara maten i restaurangens härliga trädgård.

Edvard Här serveras smakrik och modern mat kryddad med finess som du avnjuter i restaurangens eleganta miljö.

Vincent På Vincent måste du börja med att först bestämma dig för i vilken av de tre matsalarna du vill dinera. Vilket val du göra kommer vidare att styra om du serveras inhemska österrikiska kreationer eller internationella rätter. Vad du än väljer så kan du vara säker på att du får njuta av fantastisk och smakrika rätter.

Marz & Sohn En sak du kan vara säker på när du dinerar på denna familjära restaurang är att du kommer att förtära moderna, kreativa och vackert presenterade kreationer i en miljö som är lika modern som rätterna.

Två Michleinstjärnor **

Gourmet restaurant Silvio Nickol
Förutom ett utbud av kreativa och välkomponerade rätter erbjuder denna tvåstjärniga Michelinrestaurang en vinlista som tillhör en av Europas absolut bästa!

Steirereck Im Stadtpark I denna smakfullt och elegant inredda restaurang men exceptionell och charmig service njuter du av kockens fantasifulla kreationer till rätter. Här finns även en fantastisk terrass med utsikt över Stadtpark.

Läs mer om Wien

ZüRICH

Michelin Guide ZürichEn Michelinstjärna *

Pavillon
På denna eleganta restaurang designad av arkitekten Pierre-Yves Rochon serveras du klassiska kreationer i den ovala matsalen.

Sein På denna centralt belägna restaurang kan du njuta av kreativa rätter i bland annat tapas form och även en vegetarisk meny. Om vädret tillåter så passa på att ta ett bord utomhus.

Clouds Belägen på 35 våningen av Prime Tower njuter du inte bara av den fantastiska utsikten utan även av fantastisk matlagningskonst. Rätterna som serveras här hämtar sin inspiration från Medelhavet och är tillagade på finaste råvaror.

Maison Manesse Lika avslappnad som ovanlig är atmosfären på denna härliga restaurang som snabbt blivit en av staden hetaste. Under lunch serveras sallader, pasta och stek, men under kvällen kan du njuta av mer kreativa och aromatiska verk.

Sankt Meinrad Endast de bästa råvarorna är goda nog för kocken här. Dessa förvandlas sedan till moderna och kreativa rätter som bärs ut till borden av den vänliga och profiesionella serviceteamet.

Rigiblick – Spice Kreativt utan att vara pretentiöst, så skulle kan kunna summera maten på denna vackert belägna restaurang som bjuder på en underskön utsikt från terrassen. Lunch här är dessutom lika prisvärd som den är fantastisk.

En bit utanför Zürch finner du även restaurangerna Sternen – Badstube, Sihlhalde och Usagiyama som även dessa belönats med en Michelinstjärna för sin fantastiska mat.

Två Michelinstjärnor **

The restaurant The restaurang erbjuder skönhet på många olika sätt: Utomhus- vacker utsikt, inomhus, fantastiskt elegant interiör och närmare visuell perfektion på tallriken. Maten är dessutom lika smakrik som den är vackert upplagd och består av en fantastisk kombination av texturer, temperaturer, smaker och aromer.

En bit utanför Zürich finner du även restaurangerna Risco’s Kuntststuben och Wirtschaft zum Wiesengrund som båda kan stoltsera med två Michelinstjärnor vardera, men som kräver en mindre bilfärd från staden för ett besök.

Läs mer om Zürich

SAN SEBASTIAN

Michelin Guide San SebastianEn Michelinstjärna *

Kokotxa
I San Sebastians gamla kvarter finner du denna moderna restaurang där du njuter av såväl vänlig och professionell service som moderna varianter av traditionella rätter som följer säsongens utbud av finaste råvaror. Det erbjuds även en avsmakningsmeny.

Mirador De Ulia Med ett fantastiskt vacker läge vid vattnet njuter du av såväl fantastisk mat som fantastisk utsikt under ditt besök här. De moderna rätterna med en touch av kreativitet speglar kockarna tekniks skicklighet.

Miramón Arbelaitz Mitt i stadens teknologiska park finner du denna kulinariska pärla. Vid ingången finns en mindre bar där du kan passa på att ta en drink innan du sätter dig till bords för att avnjuta de moderna varianterna på traditionella rätter som serveras här.

Tre Michelinstjärnor *** Arzak Här kan du  njuta av fenomenal matlagning i den vackra matsalen där historia och modern design möts. De kreativa och smakrika rätterna som lämnar köket är tillagade på råvaror av högsta kvalitet och du kan försäkra dig om perfektion på en talrik, varje gång!

Akelare På Akelare njuter du inte bara av fantastisk mat utan även av en fantastisk utsikt över vattnet. Kocken här har skapat ett exceptionellt kulinariskt koncept utan att glömma bor tradition och uppvisar detta i fenomenala krationer av unika smaker och texturer. Perfektion på en talrik helt enkelt.

I närområdet av San Sebastian finner du även restaurangerna Zuberoa, Alameda och Elkano som alla belönats med en Michelin stjärna vardera för sin fantastiska matlagning. Vill du vidare testa på en restaurang som belönats med två Michelinstjärnor får du bege dig en liten bit från staden. Cirka 8 km från San Sebastian finner du Mugaritz som stoltserar med två stjärnor. En annan restaurang som tilldelats tre stjärnor av Michelin, men som även denna ligger ungefär 7 kilometer från staden, är Marin Berasategui.

Läs mer om San Sebastian

SãO PAULO

Michelin Guide São PauloEn Michelinstjänra *

Epic
Här kan du njuta av moderna rätter med en distinkt smak av Brasilien i allmänhet och Sao Paulo i synnerhet. Rätterna tillagas på lokala och säsongsbetonade grönsaker och fokuserar på naturliga smaker.

Dalva E Dito På Dalva E Dito ges gamla traditionella brasilianska recept nytt liv med mycket fokus på havets läckerheter.

Fasano Fasano är kända över hela Brasilien för sina klassiska Italienska rätter med en modern twist som serveras i en miljö med en känsla av New York på 40-talet. Kvalité, glamour och superb mat summerar upp Fasano på ett rättvist sätt.

Juan Sakamoto Till lugna toner av jazz njuter du på Juan Sakamoto av japanska mästerverk. Avsmakningsmenyn rekommenderas varmt, nästan ett måste.

Mani Kockarnas kunskap och erfarenhet genomsyrar varje rätt som lämnar köket på denna Michelinrestaurang. Kreativa och smakrika rätter i en härlig miljö.

Tuju När du skall besöka Tuju bör du komma med ett öppet sinne. Låt dig svepas med i en unik kulinarisk uppleves av perfektion skapad kreativitet och oklanderlig teknisk skicklighet.

Konoshita Detta är inte bara en av Sao Paulos bästa japanska restaurangenr utan konoshita har hyllas även internationellt för sina fantatiska japanska kreatioener. Kvalite når nya höjderhär och rätterna är lika superba som tekniskt skicklit tillagade.

Attimo Med inspiration från såväl italien som lokala mattraditioner serveras här en fusion av smaker och våghalsiga kreationer. Både spännande och superbt!

Kosushi Den tekniska skicklighet som kockteamet här besitter lyser igenom i de fantatiska japanska kreatioenr som serveras. Lika vackert presenterat som det är utsökt.

Huto I matsalen med minimalistisk atosvär serveras du japanska rätter. Välj på någon av de tre ”Omakase” menyerna och låt kocken bjuda dig på en kulinarisk resa hela vägen till japan och tillbaka.

Två Michelinstjärnor **

D.O.M
Sao Paulos enda tvåstjärniga restaurang är D.O.M. Denna anses vara den allra bästa när det kommer till så kallade nya brasilianska rätter. Här bjuds du på en kulinarisk resa kantad av smaker, texturer och fina råvaror. Låt dig svepas med i den fantastiska matkulturen och njut av innovation, kreation och perfektion.

Läs mer om São Paulo

VENEDIG

Michelin Guide VenedigEn Michelinstjärna *

Quadri
Beläget i ett av stadens mest fotograferade byggnader, serverar Quadri kreativa rätter, vackert presenterade på tallriken. Il Ridotto

I denna gourmetrestaurang njuter du av högkvalitativa traditionella lokala rätter, med fokus på fisk, i den minimalistiskt inredda matsalen.

Met Innovativa rätter baserade på råvaror av högsta kvalitet i något udda kombinationer är vad du kan förvänta dig på denna restaurang. De noggrant tillagade rätterna är lika visuellt vackra som de är tillfredställande rent smakmässigt.

Oteria Da Fiore I en romantisk miljö, med utsikt över kanalen, njuter du här av vackert och noggrant tillagade lokala mästerverk kryddade med en personlig touch.

Venissa På denna vacker belagda restaurang, omgiven av naturskön vegitation njuter du av lätta och luftiga rätter, fulla av smak.

Två Michelinstjärnor **

Antica Osteria Cera Är du en fiskälskare kommer du att älska denna restaurang. Här tillagas traditionella fisk- och skaldjursrätter till perfektion.

Läs mer om Venedig

AMSTERDAM

Michelin Guide AmsterdamTvå Michelinstjärnor **

Ciel Bleu
Bland de som tilldelats två stjärnor finner du bland annat Ciel Bleu. Här kan du avnjuta delikata och kreativa rätter med en exotisk touch tillsammans med utsökt vin i den chicka restaurang samtidigt som du njuter av en fascinerande panoramautsikt.

Bord’Eau Delikat och sofistikerat, två ord som näst beskriver denna restaurang. Här gör kocken allt för att kittla gästernas smaklökar och rätterna som pryder menyn är både moderna och smakrika.

Librije’s Zusje Amsterdam På denna restaurang erbjuds du en elegant och superb kulinarisk upplevelse. Maten såväl interiören är elegant och varje rätt är utarbetad för att kittla gästernas smaklökar på bästa mjöliga vis. Utomordentligt vackert och elegant, så beskrivs ditt besök här bäst.

&samhoud Place Kocken på denna restaurang tar med sina gäster på en kulinarisk resa i innovationens tecken. Den ena rätten är mer överraskande än den andra och du kommer inte bli besviken på denna fashionabla restaurang.

An De Poel Menyn på denna stjärnbelönade restaurang är resultatet av fantastiska råvaror och otrolig skicklighet i köket. Ur köket kommer inget annat än vacker upplagade och fantastiskt smaksatta innovativa kreationer som bara väntar på att för tillfredsställa dina smaklökar.

En Michelinstjärna *

Bridges
Bridges specialiserar sig på fiskrätter, vilket de gör helt rätt i. Rätterna som tillagas på finaste råvaror, är inget annat än superba. Missa inte restaurangens ”Raw Bar”.

Vinkeles Kort och gott: Kreativitet vackert serverat på en talrik. Definitivt värt ett besök.

Vermeer Vermeer är en elegant restaurang belägen i ett förstklassigt hotell. Välj från en välkomponerad à la carte meny och en intressant vinlista som restaurangens sommelier mer än gärna guidar dig igenom.

Lastage Här finner du ett underbart utbud av läckra och lockande rätter fulla av såväl smaker som karaktär, till ett överkomligt pris.

La Rive Denna gastronomipärla erbjuder, utöver sina innovativa tolkningar av franska klassiska rätter med asiatiska influenser, en spännande och intressant vinlista.

Le Restaurant I gränslandet mellan tradition och modernitet finner vi Le restaurants meny. Spännande och smakrik mat i en förnämlig miljö. Bokning är ett måste!

Sinne Genom det öppna köket, beläget längst inne i restaurangen, kan du beskåda ett fantastisk skådespel när kockarna imponerande tillagar menyns moderna och kreativa rätter.

Yamazato En helt exceptionell japansk restaurang med bland annat en sushibar. Förutom en vänlig service erbjuder restaurangen även en enklare lunchmeny.

Sazanka Ett besök här är som att göra en snabbvisit i Japan. Servicepersonalen är klädd i kimonos och du finner kocken bakom den autentiska teppan-yaki grillen. Njut av härliga smaker i de välbalanserade rätterna.

Ron Gastrobar På denna urbana och hippa gastrobar kombineras en livlig atmosfär med högklassig mat som följer de olika säsongerna.

Läs mer om Amsterdam

WARSZAWA

Michelin Guide WarszawaEn Michelinstjärna *

Atelier Amaro
Denna chica restaurang med vacker utsikt över parken njuter du av högst originell matlagning i form av noggrant tillagade rätter baserade på finaste råvaror och ingredienser. Ovanliga kombinationer av ingredienser presenteras på ett fantastik sätt i de säsongsbetonade rätterna som utgör menyn här.

Läs mer om Warszawa