Från


Till


Utresedatum


 Turistattraktioner och saker att göra i Bali

 Bali – En färgstark plats fylld av konst och kultur

Bali är en indonesisk ö och den minsta provinsen i landet. Bali är en välbesökt semesterdestination för såväl sitt historiska arv som för sin konst, kultur och dess oändliga möjligheter för roliga och spännande aktiviteter.

Upplev Bali

Bali Zoo

Ett av de främsta turistattraktionerna för familjer som besöker ön är Bali Zoo. Bali Zoo är hem till mängder av olika tropiska växter, fåglar, reptiler och intressanta däggdjur. Det finns dessutom möjlighet att rida på elefanter och ta bilder tillsammans med flera av de djur som finns på Bali Zoo.

Bali Safari och Marine Park

Bali Safari och Marine Park är också en plats för de som vill komma nära inpå det fantastiska djurliv som Bali har att erbjuda. På Marine Park kan man möta flera olika sorters djur eller njuta av en måltid på restaurangen Tsavo Lion för att sedan besöka parkens teater eller vattenpark.

Strand och surfing

Om du föredrar att spendera din tid på stranden har du många alternativ att välja bland på Bali. För Surfing kan man bege sig till södra Bali och de vita stränderna vid Kuta, Sanur eller Nusa Dua. passa även på att göra ett besök på stränderna med svart sand i de norra och västra delarna av ön. Ett tips för den som befinner sig i Kuta är att vid solnedgång bege sig ner till stranden och där avnjuta en kall öl och se solen gå ner i horisonten.

Bali massage

Med hjälp av en Bali massage kan du bli av med all stress din kropp samlat på sig. Dessa fantastiska massager innebär en mix av stretching, akupressur och oljor med aromterapi. Bali massage är populärt och sägs vara väldigt avslappnande då den hjälper till att stimulera blodcirkulation och ger därmed hela kroppen mer syre och energi.

Denpasar – Exotisk storstad med härlig puls

När man spenderar en dag i Balis huvudstad Denpasar kan man njuta av allt från shopping på marknader till att besöka historiska platser. Om du är intresserad av exotisk matlagning kan du också hitta flera bra restauranger och matlagningskurser i denna folkrika och levande stad.

Besök Bali

Bali är ett populärt resmål året om tack vare öns tropiska klimat med temperaturer som i genomsnitt ligger på 30°C året om. Dock är det en något regnigare period mellan månaderna maj och augusti.

Fakta om Bali

Befolkning4 220 000
LandIndonesien
Longitude115.216667
Latitude-8.65
FlygplatsBali Ngurah Rai, Indonesien (DPS)

medeltemperatur för Bali

JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
30~31 °C 30~31 °C 31 °C 32 °C 30~31 °C 29~31 °C 28~31 °C 28~31 °C 29~32 °C 30~33 °C 30~32 °C 30~31 °C

STRANDER

Bali stränder - Magiska kvällar på Balis strandpärlor

Bali har mängder av vackra stränder som för att stilla alla typer av strandbehov du kan tänkas ha. Här finns allt från livliga och packade kuststräckor som erbjuder spännande vattenäventyr till lugna och undangömda paradisvikar. Här är några av Owegoo’s favoriter.

Kuta Beach

Kuta beach är öns absolut mest kända och populäraste strand. Här blandas turister med lokalbefolkningen för att leka i de stora vågorna, lapa i sig av den varma solen och surfa. Stranden är kantad av ”beachboys” som hyr ut surfingbrädor och surflektioner. Det livliga vattnet med höga vågor gör Kuta beach till det optimala platsen för surfing. Det jättebra att bada här men du bör vara beredd på att vattnet är ganska livligt.  När solen börjar gå ner flockas folk på stranden för att se surfarna bli till svarta siluetter på vågorna när solen går ner i horisonten och målar himlen i de vackraste av färger. Kuta beach har en härlig och levande atmosfär över sig och är definitivt värd ett besök, men är det den lugna paradisstrandens vykortsbild du är ute efter så finns det andra alternativ.

Nusa Dua

Är du ute efter paradisets strand så skall du definitivt bege dig till Nusa Dua beach. Omgivet av lyxiga hotell, vackra blommor och tropisk vegetation som växer sig ner på stranden finner du Nusa Dua beach. Koppla bort stressen och njut av lugnet, den vackra omgivningen och det kristallklara vattnet här.

Balangan beach

Vid foten av klipporna finner du denna pittoreska pärla. Stranden kan dock vara något svåråtkomlig då du får bege dig nerför ett par snåriga stigar för att komma till stranden.

Sanur Beach

I Sanur på södra Bali hittar du den några kilometer långa gyllene stranden med härligt kristallklart vatten och mindre korallrev. Vattnet här är ganska lugnt vilket gör stranden till en bra plats för bad och simning. Var bara försiktig så du inte river dig på någon av de små korallerna som finns runt stranden.

Lovina Beach

På Balis norra delar finner du Lovian beach – den svarta stranden. Sanden här består nämligen av svart sand som kommer från bergsvulkanen Agungs lava. För alla som älskar att bada och simma är Lovina rena rama paradiset med sitt lugna och rofyllda vatten. Dessutom är det få turister som hittar hit vilket gör upplevelsen än mer spännande och härlig. Är du morgonpigg kan du följa med någon båt ut i ottan för att se om du får syn på några delfiner som lekar i vattnet medan solen går upp.

Läs mer om Stränder

YOGA

Saprema yogaresa på magiska Bali - 500 kronors rabatt!

Följ med yogalärarna Anna och Anna på en avslappnande och yogafylld resa till magiska Bali i januari. I tropiskt klimat avnjuter du 10 dagar med dagliga yogaklasser, får spabehandlingar, serveras hälsosam mat, vandrar till vattenfall, slappnar av i härligt boende, inspireras av Balis rika kultur, simmar med delfiner i 30-gradigt hav och mycket annat. Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem. Du kan slappna av och känna dig helt omhändertagen, Anna och Anna har lång erfarenhet både av att yoga och njuta av Balis alla guldkorn.

För yogaresan betalat du endast 15 900 kronor och priset inkluderar allt utom flygresan. Har du frågor eller vill anmäla dig så maila eller ring till Anna och Anna. Och du, glöm inte rabattkoden owegooyogaresa i mailet som garanter dig 500 kronors rabatt!

Maila: yoga@saprema.se

Telefon 0703009414

Läs mer på hemsidan!      

Läs mer om Yoga