Från


Till


Utresedatum


 Turistattraktioner och saker att göra i Wien

Wien

Wien är Österrikes huvudstad och största stad och anses vara en av världens absolut bästa städer att bo i. Den är bland annat känd för klassisk musik, barockarkitektur och som Sigmund Freuds hemstad vilket har bidragit till dess smeknamn ”drömmarnas stad”. Här kan du besöka allt från världens äldsta zoo till flera operahus i toppklass.

 

Upplev Wien

Klassiska toner

Wien har ett rikt musikarv och här har många av de stora kompositörerna verkat såsom Mozart, Haydn, Beethoven och Brahms. Därför är det inte så förvånande att man hittar flera operahus här som alla arrangerar massvis med konserter. Wiener Philharmoniker anses vara en av världens bästa orkestrar, så kolla upp deras program innan du åker hit. De uppträder bland annat årligen på nyårsdagen på Wiener Musikverein.

Slottet Schönbrunn och världens äldsta zoo

Slottet Schönbrunn är den största sevärdheten i Wien. Detta gigantiska barockslott och dess tillhörande trädgård var tidigare ett kejserligt sommarresidens och har utsetts till ett världsarv av Unesco. På slottets område hittar man världens äldsta zoo, Tiergarten Schönbrunn, som öppnade 1752.

Slottet Belvedere

Om Schönbrunn ger dig mersmak ska du också besöka slottet Belvedere, som är från ungefär samma tid.

Konstmuseet Albertina

I Wien ligger det stora konstmuseet Albertina, som inte minst har en utmärkt samling tyska renässansverk.

 

Besök Wien

Wien är ett populärt resmål året runt med intressanta evenemang vid alla tider på året. Klimatet är dock varierande beroende på årstiden, så ta med dig kläder efter väder.

Våren och hösten är de populäraste tiderna att åka hit medan trängseln är mindre på sommaren och vintern. Under lågsäsongen kan det vara enklare att hitta billigt boende, men här finns hotell som vänder sig till plånböcker i alla storlekar året om.

Om du åker till Wien på vintern så är julmarknaderna på stadens torg ett måste. Julmarknaden på Rathausplatz är kanske den största och äldsta, men det finns många andra att välja på.

 

Things to do in Vienna

Fakta om Wien

Befolkning1 765 649
LandÖsterrike
SpråkTyska
ValutaEuro
Longitude16.366667
Latitude48.2
FlygplatsSchwechat, Österrike (VIE)

medeltemperatur för Wien

JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
0~4 °C 3~6 °C 10 °C 16 °C 19~21 °C 21~24 °C 24~27 °C 24~27 °C 19~22 °C 13~15 °C 5~8 °C 2~5 °C

KATTCAFE

Kattcafé Café Neko

Café Neko bjuder in till en härlig stund med vänliga kattdjur. Kattcaféet, som har en härlig atmosfär, är rent och rymligt och katterna har gott om plats att leka, sova och spinna på. Så har du en timme över så passa på att mysa ner dig med en katt här!

Läs mer om Kattcafé

CHOKLADMUSEUM

Chokladmuseum Wien

Chokladmuseet Schokouseum i Wien har utnämnt sig själva till Österrikes sötaste museum - och för dig som älskar sötsaker är museet verkligen värt ett besök! Här får du lära dig om allt från hur kakaoodlingar ser ut till hur produktionen av choklad går till och du får på nära håll se hur man skapar utsökta praliner såsom Mozartkulor. Här finns även chokladfontäner och praliner i mängder att provsmaka eller köpa med sig hem. Läs mer om chokladmuseet i Wien på Schokomuseum

Läs mer om Chokladmuseum

MICHELIN-GUIDE

Michelin Guide WienEn Michelinstjärna *

Dom Beisl
På denna traditionella vinbar skapar kocken på ett framgångsrikt sätt sofistikerade och moderna kreationer av regionala rätter som du sedan kan avnjuta i den avslappnade och vänliga atmosfären som råder på restaurangen.

Walter Bauer Är du ute efter Wiens typiska charm så har du kommit till rätt ställe. Här serveras du klassiska lokala rätter tillagade på finaste råvaror som tillför rätterna en extra härlig smak. Den gedigna vinlistan erbjuder förutom ett stort utbud något för alla plånböcker.

Tian Låt kocken och hans kock lag på denna restaurang presentera dig för den fantastiska världen av grönsaker. Avnjut den fantastiska maten över en flaska vin från den fantastiska vinlistan. Ta hjälpa av den otroligt kunniga sommeliern för att hitta det som passar till just din mat.

Konstantin Filippou I denna minimalistiska restaurang men vackra trägolv visar kocken upp ett fantastiskt utbud av smakrika och något komplexa rätter. I den stora matsalen kan du till och med se kocken i full action. Under sommaren kan du njuta av den underbara maten i restaurangens härliga trädgård.

Edvard Här serveras smakrik och modern mat kryddad med finess som du avnjuter i restaurangens eleganta miljö.

Vincent På Vincent måste du börja med att först bestämma dig för i vilken av de tre matsalarna du vill dinera. Vilket val du göra kommer vidare att styra om du serveras inhemska österrikiska kreationer eller internationella rätter. Vad du än väljer så kan du vara säker på att du får njuta av fantastisk och smakrika rätter.

Marz & Sohn En sak du kan vara säker på när du dinerar på denna familjära restaurang är att du kommer att förtära moderna, kreativa och vackert presenterade kreationer i en miljö som är lika modern som rätterna.

Två Michleinstjärnor **

Gourmet restaurant Silvio Nickol
Förutom ett utbud av kreativa och välkomponerade rätter erbjuder denna tvåstjärniga Michelinrestaurang en vinlista som tillhör en av Europas absolut bästa!

Steirereck Im Stadtpark I denna smakfullt och elegant inredda restaurang men exceptionell och charmig service njuter du av kockens fantasifulla kreationer till rätter. Här finns även en fantastisk terrass med utsikt över Stadtpark.

Läs mer om Michelinrestauranger