Från


Till


Utresedatum


 Turistattraktioner och saker att göra i Bern

Bern – Albert Einsteins och chokladens hemstad

Bern är Schweiz huvudstad och känd för sin skönhet och sina historiska platser. Det finns massor med saker att göra och platser att besöka i Bern under en vistelse.

Upplev Bern

Frisksportsaktiviteter

Bern är en populär vinterstad med aktiviteter som skidåkning, skridskoåkning, kälkåkning, curling, ja till och med isklättring. Om du istället föredrar värme kan man stanna inomhus och ägna dig åt bad, bowling, tennis, squash eller besöka ett av stadens alla gym.

Shopping

För den shoppinsugna erbjuder Bern ett av Europas längsta shoppingstråk. Staden förknippas ofta med shopping såväl som med flera av världens mest kända designers och klädmärken.Här finner man öven en hel del lokala schweiziska designer märken. Den fjärde måndagen i november hålls folkfestivalen som bland annat bjuder på en härlig marknad. En annan marknad som kan vara väl värt ett besök är den årliga julmarknaden.

Museum

Historieälskare som besöker Bern kan uppleva flera museer som exempelvis Einstein Museum, Konstmuseet, Naturhistoriska Museet, eller Schweiziska Alpina Museum. Allihop erbjuder utställningar som ger en fin inblick i Berns historia och landet Schweiz.

Bern Zoo

Om man älskar djur och önskar se djur som är typiska för Schweiz fantastiska natur kan man besöka Bern Zoo. Bern Zoo ligger i de gamla delarna av stadskärnan och invigdes 1937. Här finns över 3000 djur för beskådning.

Bern Expo

För den som är intresserad av utställningar finns Bern Expo. Bern Expo är en kombination av mässor, utställningar, konserter, kongressaktiviteter och andra evenemang. Bern Expo är uppbyggt av fyra olika byggnader och åtta salar.

Besök Bern

Oavsett vilken tid på året du väljet att åka till Bern finns det massor av saker att göra. Om du älskar musik får du inte missa International Jazz Festival som hålls varje år i mars. Bern har ett milt, fuktigt kustklimat utan torrperioder så det finns risk för regnigt väder året om. Genomsnittlig temperatur under ett år är 8.6 °C och det regnar ungefär 986 mm, men staden har ändå ca 1 756 soltimmar varje år. Med andra ord är det en stad som har många soliga dagar att erbjuda!

Fakta om Bern

Befolkning127 515
LandSchweiz
SpråkFranska, Italienska, Tyska
ValutaSchweizisk franc
Longitude7.445641
Latitude46.952606
FlygplatsBern Belp, Schweiz (BRN)

medeltemperatur för Bern

JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
-11~4 °C -12~6 °C 12 °C 16 °C -4~20 °C -1~23 °C 2~26 °C 1~25 °C 0~22 °C -3~16 °C -8~9 °C -9~5 °C

SKIDAKNING

Bern- Något i alla svårighetsgrader

Med angränsande alperna kan Schweiz huvudstad Bern erbjuda ett antal mindre orter perfekta för dig som älskar skidåkning! För att ta dig till samtliga orter krävs endast en bilresa på omkring 45 minuter. Vill du utmana dig själv och avancera är Mürren fullt med svarta pister. Nära Grindelwald, i Wengen, kör den alpina världseliten varje år slalom och störtlopp. Utmärkt för dig som vill testa vad du kan. Letar du däremot efter mer barnvänlig åkning erbjuder Adelboden och Meiringen- Hasliberg massor med blå pister och vackra vyer på 2300 meters höjd.

Läs mer om Skidåkning

MICHELIN-GUIDE

Michelin Guide BernEn Michelinstjärna *

Meridiano
Väl mellan två moderna menyer som hämtat sin inspiration från Medelhavet. Smakerna och teknikerna vittnar om ett enormt engagemang i köket.

Schöngrün I den ljusa och luftiga restaurangen med glasfasad, likt ett växthus, kan du njuta av en härlig atmosfär samtidigt som du kan se när kocken tillagar din mat genom det öppna köket.

Eisblume Här kan du uppleva Berns absolut mest spännande gastronomiska upplevelse. Restaurangen ligger en bit utanför staden men är definitivt väl den lilla extra resan.

En bit utanför Bern finner du även restaurangerna Moospinte, Sonne och Emmenhof som även dessa belönats med vars en Michelins Stjärna.

Läs mer om Michelinrestauranger