Från


Till


Utresedatum


 Turistattraktioner och saker att göra i Kapstaden

Kapstaden – Sydafrikas vackra tillflyktsort

Kapstaden är provinshuvudstad i Västra Kapprovinsen och har ett Medelhavsklimat med allt vad det innebär: milda, och ibland fuktiga, vintrar samt torra och varma somrar.

Upplev Kapstaden

Safari Kapstaden

Om du är äventyrlig och vill ta del av Afrikas djurliv kan du ta dig till Kapstadens safari över dagen. Här finns olika safaris att välja på, exempelvis safari på fyrhjuling eller varför inte safari på hästryggen. Har du tur kan du få se lejon, zebror och elefanter.

Cape Town Aquarium

Om man är mer intresserad av vattendjur bör man besöka Cape Town Aquarium. Där kan man dyka med hajar eller titta på hundratals andra arter av fiskar, fåglar, reptiler och mycket mer.

Stränder

För den som njuter av att simma eller ägna sig åt andra vattenaktiviteter kan det vara en bra idé att besöka Kapstadens stränder. Området runt staden har ett väldigt brett utbud av olika sorters stränder där man har både Indiska Oceanens och Atlantens vatten att välja på. Stränderna som tillhör Indiska Oceanen är i genomsnitt tre eller fyra grader varmare än de med vatten från Atlanten. Dock har de stränder som tillhör Atlanten fler soltimmar per dag. Så gör ditt val, eller varför inte testa båda delar!

Besök Kapstaden

I Kapstaden kan man njuta av ett Medelhavsklimat med milda vintrar där det kan förekomma lite våtare perioder. Somrarna är varm och torra. Oavsett om man besöker Kapstaden under sommar eller vinter finns det ett stort utbud av aktiviteter i och runtomkring staden. Men för turister som vill besöka evenemang som Cape Town Jazz Festival eller delta i Cape Town Marathon kan lite extra planering vara bra.

Cape Town Jazz Festival

Musikälskare och framförallt jazzälskare borde besöka Kapstaden i mars eller april för att gå på Cape Town Jazz Festival. Festivalen är den fjärde största jazzfestivalen i världen. Det är en fantastisk högtid för de som uppskattar ett brett utbud av jazzmusik och god mat.

Cape Town Marathon

Om det är löpning du gillar ska du ta dig till Kapstaden i september för Cape Town Marathon. Cape Town Marathon är ett årligt lopp och startar vid Cape Town Stadium och går genom hela staden för att sedan vända tillbaka och avsluta vid samma plats det började. Cape Town Marathon är en av Kapstadens stora höjdpunkter.

Fakta om Kapstaden

Befolkning3 740 026
LandSydafrika
SpråkEngelska, Afrikaans
ValutaSydafrikanska Rand
Longitude18.423889
Latitude-33.925278
FlygplatsCape Town Intl, Sydafrika (CPT)

medeltemperatur för Kapstaden

JanFebMarAprMayJunJulAugSepOctNovDec
24~29 °C 24~30 °C 28 °C 25 °C 19~20 °C 17~18 °C 16~17 °C 17~18 °C 18~20 °C 20~23 °C 22~27 °C 23~28 °C

STRANDER

Kapstaden Stränder - Välj mellan Indiska Oceanen eller Atlanten

Kapstaden har stränder som vetter både mot Atlanten och mot Indiska oceanen. Överlag så är vattnet vid Atlanten-stränderna i Kapstaden något kallare än Indiska Oceanens men inte mindre populära för det!

Atlanten- stränder

Clifton Beach

Clifton Beach består huvudsakligen av fyra bukter som benämns så enkelt som 1:a, 2:a, 3:e och 4:e bukten och med eftersom Cliftons stränder ligger just i bukter är de relativt skyddade från vind och blåst. Clifton Beachs stränder består av härlig vit sand och här kan du hyra både solbäddar och parasoll. På stränderna finns även kiosker som säljer dricka och snacks.

Camps Bay

Camps Bay är en av Kapstadens mer familjevänliga stränder. På grund av sin stora yta finns det gott om plats för barnen att leka och bygga sandslott på stranden så reser du med barn är Camps Bay definitivt att överväga. Längst vägen vid stranden finns mängder av caféer och restauranger där du kan luncha och nere på stranden finns dryck och snack-försäljare.

Indiska Oceanen stränder

False Bay stränder

Längs False Bays kustlinje finner du något mer avslappnade och lugnare stränder än exempelvis Camps Bay och Clifton Beach som har sin kurslinje mot Atlanten. Vattnet vid Fals Bay’s stränder tenderar att vara något varmare och dessutom grundare vilket gör att många barnfamiljer väljer dessa stränder. Härliga stränder som du kan avnjuta här och som bland andra räknas till de som kallas för False Bays ständer är Muizenberg, st James Beach, Fish hoek Beach som är speciellt populär bland pensionärer och barnfamiljer.

Läs mer om Stränder