Världens Lyxigaste Flygplatser


Att resa, uppleva nya platser och träffa nya människor är för många något av det bästa som finns. Dock är resandet, alltså själva förflyttningen, med långa flygningar, försenade flyg och långa mellanlandningar inte något som många ser fram emot då det allt som oftast innebär något av det tråkigaste som finns, att vänligen vänta. Väntan, denna eviga väntan. Dock finns det en del flygplatser runt om i världen som lyckats att förvandla den negativa väntan till något positivt genom att göra flygplatsen till en enda stor lyxig lekplats, där resenärer kan roa sig i väntan på sitt nästa flyg. Vi har listat tre av världens lyxigaste flygplatser där ett försenat plan mycket väl kan komma att bli resans höjdpunkt.

 

Munich Airport - München

Om du finner dig själv på Münchens flygplats med ett par timmar att slå ihjäl så ska du definitivt bege dig ut till Visitors Park som är en stor utomhuspark med massor av aktiviteter som passar alla typer av åldrar. Åk på en helikoptertur eller varför inte utmana din medresenär i en runda minigolf. Reser du under sommarhalvåret så bör du se till att ha badkläderna i handbagaget så att du kan prova på att surfa på flygplatsens konstgjorda våg. Parken håller i skrivande stund på att utvecklas och bli ännu större. Man håller bland annat på att dela in parken i fem olika delar, där varje del skall representera en av kontinenterna. För de som har åldern inne, är ett besök i Airbräu Biergarten ett måste. Detta är det största inomhus-öltältet i sitt slag och det fungerar även som bryggeri. Prost säger vi!
munchen

Photo by MunichNow

 

Changi International Airport - Singapore

Changi International Airport i Singapore är den perfekta platsen för en mellanlandning om du gillar lyx och glamour. Vad sägs om ett dopp i takpoolen medan du väntar på ditt nästa flyg eller kanske unna dig en massage på någon av de många spaklinikerna som finns på flygplatsen. Om inget av detta mot förmodan skulle få dig att stressa ner så kommer definitivt en promenad genom den vackra och tropiska fjärilsträdgården att göra jobbet. Du kan också bege dig bort till flygplatsens egna biograf och se en film medan du väntar. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet du kommer, biografen är alltid öppen. Skulle det dock vilja sig så illa att du råkar slumra till under massagen eller att tiden springer ifrån dig i fjärilsträdgården så behöver du inte vara orolig. I terminal tre finns en tolv meter hög rutschkana som snabbt och lätt tar dig till gaten på ett swish!

 

Changi_Airport_Terminal_3_butterfly_garden
The Butterfly garden at Changi International Airport

 

Incheon Airport - Seoul

Utifrån sett skulle du lätt kunna tro att Incheon Airport i Seoul är hämtad från framtiden. Den vackra kurviga byggnaden har en fantastisk futuristisk stil och trotts dess vackra yttre, går det inte att jämföra med vad flygplatsen har att erbjuda när du väl kommer in. Incheon Airport är en perfekt blandning av nöjen och kultur. Slå ihjäl några timmar på skridskobanan Ice Forest, eller testa lyckan och se om du kan dubbla semesterkassan på flygplatsens egna casino. Under tiden du väntar kan du även passa på att lära dig lite mer av kulturen i landet du befinner dig i. På Museum of Korean Culture kan du göra just det. Här finns kläder, instrument och trycksaker från över 5000 år tillbaka i tiden. På flygplatsen finns även ett par fantastiskt vackra trädgårdar du kan strosa runt i och har du tur så kanske du lyckas att pricka in ditt besök under någon av de många uppträdanden och konserter som arrangeras.

 

seoul
The futuristic looking Incheon Airport of Seoul

 

 


Sanna Friemer
Antagligen den mest rädda adrenalin junkie som gått i ett par skor. Har rundat världen två gånger och uppskattar det inhemska köken nästan lika mycket som de inhemska miljöerna. Bor i Malmö men har alltid en ny resplan som gror i bakhuvudet. Älskar en bra story, speciellt när hon får berätta den själv.